KOBE NAJAVIO KRAJ

Emotivno Bryantovo pismo o kojem se govori: Draga košarko...

30.11.2015 u 10:55

Bionic
Reading

Kobe Bryant, jedan od najboljih košarkaša svih vremena, službeno je dirljivim pismom objavio da će se nakon ove sezone oprostiti od košarke

Prošlih sezona 37-godišnji Kobe Bryant imao je velikih problema s ozljedama, ali usprkos tome nije posustao i vratio se na parket. Međutim nakon prvog mjeseca njegove 20. jubilarne NBA sezone (sve u dresu Los Angeles Lakersa!) shvatio je da više ne može.

U mirovinu će otići kao treći najbolji strijelac u povijesti lige te vlasnik pet prstenova NBA prvaka, koliko ih ima i legendarni igrač Lakersa Magic Johnson. Ostat će zapisano da je Bryant u jednoj utakmici uspio ubaciti 81 koš (Torontu 2006) te se tako najviše približio legendarnom Wiltu Chamberlainu, igraču koji je 1963. ubacio točno 100 koševa.

U dosadašnjih 19. NBA sezona Kobe je dva puta bio MVP finalne serije, a jednom i MVP sezone. U All-Star momčad izabran je 17 puta, a 11 puta u najbolju NBA petorku. Neponovljiva karijera…

Nakon utakmice protiv Indiana Pacersa, koju su Lakersi kod kuće izgubili 107:103 (ubacio je 13 koševa, šut iz igre 4-20!), 37-godišnji Kobe objavio je putem Twittera otvoreno pismo posvećeno košarci u kojem je, između ostalog, napisao da njegovo 'tijelo zna da je vrijeme za oproštaj'. Nema sumnje da će ovo emotivno pismo dirnuti mnoge ljubitelje košarke, s naglaskom na Bryantove fanove.

Draga košarko,



Otkad sam počeo motati tatine čarape te pucati zamišljene šutove, znao sam jednu stvar – zaljubio sam se u tebe. Ljubav je toliko duboka da sam ti dao sve, od svog uma i tijela pa sve do svog duha i duše. Kao šestogodišnjak, koji se istinski zaljubio u tebe, nikada nisam vidio kraj tunela, vidio sam samo sebe kako istrčavam iz jednog. I tako sam trčao, trčao sam gore i dolje po svakom terenu, hvatao svaku izgubljenu loptu zbog tebe. Tražila si od mene energičnost, ja sam ti dao svoje srce, jer uz njega dolazi i mnogo više.

Igrao sam kroz znoj i bol. Ne zato što sam osjećao izazov, već zbog tvog poziva. Radio sam sve za tebe. Jer takve stvari radiš kada se zbog nekoga osjećaš živo, kako sam se ja osjećao zbog tebe. Dala si šestogodišnjem momku njegov san u Lakersima. I zbog toga ću te uvijek voljeti. Ali ne mogu te opsesivno voljeti još dugo. Ova sezona je sve što je ostalo u meni. Moje srce može primiti još udaraca, moj um može izdržati napore. Ali moje tijelo zna da je vrijeme za oproštaj.

I to je OK. Spreman sam te pustiti. Želim da to znaš. Želim da to znaš sada kako bismo oboje uživali u svakom trenutku koji nam je ostao. Lijepom i ružnom. Jedno drugom dali smo sve što smo imali. I oboje znamo, bez obzira na to što ću raditi – bit ću uvijek onaj klinac s umotanim čarapama, kanta za smeće je u kutu, ostalo je još pet sekundi do kraja, lopta je u mojim rukama; 5, 4, 3, 2, 1. Volim te zauvijek. Kobe', napisao je Bryant.