CROHOOPS LIGA

Pogledajte čudesnu tricu i brutalno zakucavanje hrvatskih amatera!

19.10.2015 u 12:25

Bionic
Reading

Na amaterskim košarkaškim utakmicama često se mogu vidjeti atraktivni potezi, a trica u 2. kolu CroHoops lige – koju je iz svog reketa zabio Domagoj Matić (Jankomir) - rijetko se viđa u puno jačim ligama

Na utakmici 2. kola CroHoops lige između Jankomir Transformersa i nekadašnjih finalista SouthCentral Dragonsa, koja se igrala u Gimnaziji Vladimira Preloga (Kemijska srednja škola u Vukovarskoj), prošlogodišnji drugi strijelac lige Domagoj Matić (Jankomir) u posljednjoj sekundi prvog poluvremena pogodio je tricu s gotovo 20 metara! Tricu možete vidjeti OVDJE.

Matić je, uzgred rečeno, nastupao za Agrodalm (B1 liga) te kratko za Hermes Analiticu u prošlogodišnjem doigravanju za A1 ligu, a prve košarkaške korake napravio je u KK Kaptol kod Pepsija Božića.

Dodajmo još kako je Jankomir u ovoj utakmici bio bolji 103:79, a osim Matića (23 koša) nezaustavljiv je bio i Davor Galić (32 koša), dečko koji je igrao u A-1 ligi za Slavonski Brod, a jedno vrijeme igrao je i u američkoj NCAA ligi za sveučilište North Carolina Greensboro gdje mu je cimer bio snažni Kyle Hines, Amerikanac koji danas igra u ruskom CSKA za 1,5 milijuna eura.

Sudeći po videu, koji možete vidjeti u prilogu, Galić bi uz prave pripreme sigurno mogao igrati u bilo kojem hrvatskom prvoligašu. Uz malo odricanja vjerojatno i u u nekom klubu iz regionalne ABA lige. Iako je ovo amaterska košarka igrač koji može zabijati trice preko ruke u seriji te uz to zakucati preko igrača, svakako zaslužuje respekt. Njegovo brutalno zakucavanje preko čovjeka pogledajte OVDJE.