ABA LIGA

Ciboni problem organizacija igre, Olimpiji izuzetno loša realizacija

09.10.2015 u 12:57

Bionic
Reading

U 4. kolu ABA lige Vukovi dočekuju Union Olimpiju (19:00), koja je u prvom kolu uvjerljivo pobijedila MZT, dok je u drugom kolu poražena od Igokee, a uzdrmala ih je i Sutjeska u domaćoj dvorani prije dva dana. Cibona ima jednu pobjedu protiv Tajfuna, dok su poraženi od Zadra i Cedevite. Prednost bi mogao biti dan odmora više, Cibona nije bila na putu i to bi moglo imati određenu ulogu u ovoj utakmici.

Kladite se pametno uz Tportal i Dvoznak.com: Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

Cibona je zadnji susret odigrala protiv Cedevite. U dosta zahtjevnoj utakmici Cibona je ostala bez snage na kraju i Cedevita je na kraju uvjerljivo pobijedila. Rezultat sugerira da se Cibona olako predala, ali imali su i oni svoje šanse, pogotovo u trećoj dionici gdje su prešli u vodstvo, ali kasnije su imali niz grešaka što je Cedevita odlično iskoristila.

'Prvo poluvrijeme smo odigrali u egalu. Čak i u trećoj četvrtini smo se koliko-toliko držali, ali ipak je kvaliteta presudila. Ne mogu reći da se nismo borili, ali uz energiju nedostajala nam je i pamet. Izgubili smo 21 loptu, što je previše za ovakvu utakmicu, ako želiš biti u igri do kraja', rekao je trener Cibone Slaven Rimac.

Cibona je opet puno igrala na mladog Žižića koji je susret završio sa 15 poena i 7 skokova. Kapetan Rozić dodao je 13 poena i njih dvojica uvjerljivo su najbolji pojedinci kod Cibone na startu sezone. organizirani napad ponovo je bio problem, Mavra je odigrao dobro prvo poluvrijeme, ali u nastavku ga nije bilo nigdje. Fisher je startao, odigrao 7 minuta u kojima je Cibona ušla u rezultatski minus ponajviše zbog njega i trener Rimac ga više nije vraćao na parket.

Protiv Olimpije Cibona mora ići na pobjedu. Njihovi ciljevi ove sezone su dosta visoki, ali igra na startu nije u tom rangu i na domaćem parketu oni ovakve susrete moraju pobjeđivati.

'Olimpija je dobro odigrala protiv MZT-a, malo slabije protiv Igokee i Sutjeske. Definitivno, kao sve ekipe, nisu do kraja posloženi, te imaju rotaciju s mlađim igračima koji su prvi puta ušli u seniorsku konkurenciju. Teška utakmica, no moramo biti agresivni, igrati dobru obranu i onda možemo sa svima igrati', najavio je Rimac, dok je Žižić dodao:

'Ovaj ritam je stvarno težak. Oni su prekjučer imali utakmicu, a mi imamo prednost s danom više, što nam puno znači. Ja se nadam da ćemo odigrati dobru i kvalitetnu utakmicu te da će rezultat presuditi u našu korist.'

Olimpija se pošteno izblamirala protiv Sutjeske u svojoj dvorani. Gubili su gotovo cijelu utakmicu da bi 3 sekunde prije kraja poveli košem Wrighta, ali onda se on poskliznuo i dozvolio Vranješu da postigne koš sa zvukom sirene. Ponovo je Olimpija odigrala katastrofalno u napadu, pogotovo na punu obranu Sutjeske. Ništa nisu mogli pogoditi izvana, šutirali su trice 5/21, ali porazu su svakako kumovala promašena bacanja koja su šutirali 5/14.

'Obranu smo odigrali dobro, ali napad je potpuno zakazao. Nismo bili aktivni, donosili loše odluke, a kada se na to nadovezao katastrofalan šut poraz je bio neizbježan', rekao je Gašper Potočnik, trener Olimpije.

Kod Slovenaca se nitko posebno nije istaknuo, a jedini bili su centri Zakis i Nikolič sa 11, odnosno 10 poena. Zakazale su sve napadačke opcije, Lešić je postigao 9 poena, ali uz izuzetno lošu igru, kao i Lapornik, dok je Wright susret završio sa samo 3 postignuta koša.

Protiv Cibone Olimpija će morati pokazati puno više u napadačkom dijelu. Vidljivo je kako nisu uigrani, ali to je problem kod svih momčadi na startu sezone.

'Želimo napraviti iskorak u odnosu na zadnju utakmicu gdje smo izgledali jako loše. Ne smijemo si dopuštati takve utakmice i nadam se da su igrači toga svjesni. Idemo u Zagreb dati sve od sebe, a ako nam se ukaže prilika i pobijediti', zaključio je Potočnik.

ABA liga

Mega Leks - MZT Skopje Aerodrom 17:00
Budućnost - Zadar 17:00
Krka - Cedevita 17:00
Cibona - Union Olimpija 19:00
Utk. Pob Izg Koš-R.
1. Crvena zvezda 4 4 0 +81
2. Cedevita 3 3 0 +44
3. Šentjur 4 2 2 -23
4. Igokea 3 2 1 +16
5. Budućnost 3 2 1 +10
6. MZT Skopje Aerodrom 3 1 2 +8
7. Union Olimpija 3 1 2 +5
8. Mega Leks 3 1 2 -4
9. Zadar 3 1 2 -9
10. Sutjeska 3 1 2 -17
11. Partizan 3 1 2 -17
12. Cibona 3 1 2 -25
13. Krka 3 1 2 -28
14. Metalac Valjevo 3 1 2 -41

Sljedeće utakmice

10.10. Igokea - Partizan
10.10. Sutjeska - Metalac Valjevo
11.10. Šentjur - Budućnost
11.10. Cedevita - Crvena zvezda
11.10. Union Olimpija - Krka
12.10. Zadar - Mega Leks
12.10. Metalac Valjevo - Cibona