ŠOU U NEW YORKU

Cibos zabijao Knicksima, trenera tjerao rabin

19.10.2009 u 10:59

Bionic
Reading

Izraelski Maccabi je odigrao pripremnu utakmicu u New Yorku i podijelio sudbinu ostalih europskih momčadi koje su se ovoga ljeta namjerile na protivnike iz NBA lige. Ipak, 'makabejci' nisu poniženi, a jedan od glavnih razloga leži u igri donedavnog igrača Cibone

Knicksi su u svojoj dvorani riješili pitanje pobjednika već nakon prvog poluvremena, koje su apsolvirali sa 21 košem viška, no izraelski prvak nije se dao slomiti i održao je prednost na pristojnoj razini. Dapače, drugo poluvrijeme riješio je u svoju korist i upisao konačan rezultat 106:91.

Najbolji strijelac domaćih bio je bek Nate Robinson koji je zabio 19, a više od njega postigao je samo Alan Anderson. Igrač koji je oduševljavao u dresu Cibone prošle sezone u 34 je ukazane minute zabio 20 koševa te dodao pet skokova. Fischer je zabio 19, uz čak 16 skokova.

Susret je obilježio i incident Maccabijevog trenera Gershona koji je u trećoj četvrtini ušao u verbalni sukob sa sucima. Dali su mu prvu, pa i isključujuću drugu tehničku grešku. Obično slijedi isključenje, no Gershon je ostao sjediti uz klupu i odbijao otići. Nakon osam minuta ipak je odustao, a ključnu pregovaračku ulogu imao je lokalni rabin.