KREĆE SPEKTAKL

Uoči NBA debija: Svlačionica secirala neustrašivog Hrvata

01.10.2015 u 15:20

Bionic
Reading

U noći na nedjelju počinje NBA predsezona. Orlando Magic pred svojim navijačima igra protiv Charlotte Hornetsa, a nova zvijezda momčadi s Floride Mario Hezonja dobio je prve recenzije od suigrača

Hezonja je ljetos u momčad doveden kao peti pick drafta, i od njega se očekuje puno. No, svjesni su Amerikanci da prilagodba na NBA ne mora biti instantna i neće mu odmah na leđa natovariti tteret odgovornosti. No, sudeći po izjavama suigrača vjeruju da će momčadi donijeti jako puno.

'Sjedi odmah do mene u svlačionici i sjajan je dečko. Odmah vidite kada netko ima dobru energiju, a savršeno je što i toga nestaje na terenu. Tamo postaje 'ubojica' i točno takav nam treba,' kaže najatraktivniji igrač Ronalda Victor Oladipo i nastavlja.

'Sjajno će nam doći na terenu. Može kreirati i 'raširiti' nam igru. Odlične je građe, skočan, brz i mlad. savršeno,' završava Oladipo.

Crnogorac Nikola Vučević pomogao je Mariju pri dolasku u Orlando i nakon što je dobio prve konkretnije dojmove o novaku rekao:

'Mislim da nam je taj profila igrača nedostajao. Igrač koji može i potegnuti šut i donijeti loptu do koša. Uz to je atleta, jedva čekam,' kaže robusni Crnogorac.


I trener Scott Skiles ima očekivanja, ali i veliko iskustvo...

'Mišljenje momčadi o njemu je visoko. Veličina, vizija u igri, tjelesne predispozicije, šut; ima ih sve. Ali s novacima nikad ne znaš... Iako on nije klasičan novak jer je u Europi već igrao vrhunsku razinu, ali ne prilagode se svi na brzinu i snagu NBA protivnika. Nekad ga i ponese, krene u prodor bez pravog plana, ali to je logično kod mladih igrača. Polako, ali dečku je nebo granica,' smatra trener.