ČESTITAMO!

Svestrani hrvatski majstor dobio nasljednika u SAD-u

03.09.2015 u 16:45

Bionic
Reading

Čestitamo rođenje sina svježe umirovljenom sjajnom hrvatskom košarkašu

Zoran Planinić je od 'proizvodnje' Tonija Kukoča do danas vjerojatno najkompletniji hrvatski košarkaš. Sjajni Čitlučanin (rođen u Mostaru) bio je inteligentan razigravač, a visina od 200 cm dala mu je i mogućnost razvoja vrlo pristojne efikasne igre. Uvijek je imao 'pune' statističke stupce što ga je dovelo i do NBA lige, točnije New Jersey Netsa, kamo je prešao iz Cibone prije 12 godina.

Igrao je i u Španjolskoj, Rusiji i Turskoj, a istekom prošle sezone u kojoj je bio u nemilosti u Efesu kod trenera Dušana Ivkovića - odlučio je u 33. godini života završiti igračku karijeru.

Sa suprugom Marinom, Hrvaticom koju je upoznao u SAD-u za vrijeme NBA karijere, odnedavno živi u neboderu u centru Chicaga s pogledom na jezero Michigan, a nizu životnih uspjeha dodao je i rođenje djeteta. Novorođeni 3800 g težak i 54 cm dugačak dječačić zvat će se Nikola pred svestranim Hercegovcem novi je paket zadataka koji je poznat svim boljim očevima.

'Kada sam prerezao pupčanu vrpcu i kada sam ugledao sina to mi je bio daleko najbolji trenutak u životu! Marina i sin su dobro, a za ime smo se zajednički dogovorili tijekom dana nakon što smo supruga i ja popis suzili na dva imena. Sin će nam se zvati Nikola Planinić', kazao nam je popularni Zoka iz 'Windy Cityja (vjetrovitog grada) u kojem je započeo svoju novu karijeru.

Sretno Zoka!

Planinićev najupečatljiviji potez jako lijepe karijere