NARAVNO, VETERANSKOG

Hrvatski košarkaši u polufinalu SP-a

27.08.2015 u 17:01

Bionic
Reading

Na svjetskom košarkaškom prvenstvu za veterane, a koje se održava u Orlandu, hrvatski reprezentativci potižu odlične uspjehe

Muška ekipa u kategoriji '50+' pobijedila je izborila ulazak u polufinale, u borbu za medalje. Četvrtfinalna utakmica imala je svoju predigru jer je tek nekoliko sati pred početak svih četvrtfinalnih utakmica odlučeno da će propozicije natjecanja biti poštovane i da će dvije talijanske ekipe igrati između sebe kako bi samo jedna od njih mogla ući u polufinale.

Na taj način naši 'mladići' izbjegli su neugodnu ekipu Italije A, i o mjestu u polufinale odlučivali su u utakmici protiv Češke Republike koja je u grupnoj fazi natjecanja izbacila iz borbe za visoki plasman ekipu Čilea koja je na prošlom Svjetskom prvenstvu u Solunu osvojila brončanu medalju u utakmici u kojoj je pobijedila ekipu SAD-a.

Utakmica nije dobro počela za hrvatske košarkaše, jer je odlično organizirana i visoka ekipa Češke Republike do 5 minute povela sa 11:1.

No onda se naša ekipa probudila prvenstveno izuzetno podignuvši intenzitet obrane. Iz tako kvalitetne obrane, proradio je i napad tako da je do kraja prve četvrtine zaostatak smanjen na samo četiri koša. U drugoj četvrtini, obrana je još i bolje proradilla, tako da je naša ekipa na poluvremenu vodila sa 3 koša razlike (31:28).

Utakmica je prelomljena u trećo četvrtini kada su brzinom i ritmom hrvatski igrači došli i do visokih 17 koševa razlike, tako da su u posljednjoj četvrtini smirenom igrom zatvorili utakmicu rezultatom 76:66.

Iako je ova pobjeda kolektiva u kojem je svatko dao svoj maksimalni doprinos, ipak treba posebno istaknuti Gorana Sutona koji se vratio u momčad i utakmicu odlično odigrao napadački u ćemu mu se pridružio Mladen Ostojić, a veliki doprinos ovoj pobjedi dao je i Hrvoje Rendulić koji je odradio fantastičan posao u obrani potpuno zaustvivši ponajboljeg Češkog igrača Pavela Belika.

Ekipa Hrvatske koja je izborila polufinale i borbu za medalje na 13. Svjetskom prvenstvu nastupila je u slijedećem sastavu: Pahlić Darko 2, Suton Goran 20, Županić Željko, Kunić Draško 8, Ostojić Mladen 9, Simon Gjuro 8, Rendulić Hrvoje 2, Skorić Damir 7, Matijević Robert 20

U kategoriji '55+' naši 'mladići', na žalost, nisu uspjeli pobjijediti momčad Čilea te su propustili priliku za visoki plasman. Ekipa Čilea bila je bolja od samog podbacivanja, tako da je utakmica na kraju završila rezultatom 70:35 za Južnoamerikance.