UHVATIO ZADNJI VLAK

Dontaye Draper igra za Hrvatsku na Eurobasketu

22.08.2015 u 20:18

Bionic
Reading

Amerikanac s hrvatskim državljanstvom Dontaye Draper u nedjelju će se priključiti hrvatskoj muškoj reprezentaciji na pripremama za Eurobasket (5-20. rujna), objavio je Hrvatski košarkaški savez (HKS) u subotu

'Nakon ozljede Olivera Lafayettea, koji je uspješno operiran u Milanu, izbornik Velimir Perasović uputio je poziv razigravaču ruskog Lokomotiv Kubana Dontaye Draperu, koji je prihvatio poziv kao i nove izazove u dresu hrvatske reprezentacije.

Draper je posljednji put nastupio za hrvatsku reprezentaciju 2013. godine na Eurobasketu u Sloveniji na kojem je Hrvatska zauzela četvrto mjesto.

Nakon dvodnevnog odmora, hrvatska reprezentacija nastavlja s pripremama u nedjelju okupljanjem u hotelu Panorama,' objavio je HKS.

Hrvatsku reprezentaciju od 26. do 28. kolovoza očekuje posljednji ispit prije Eurobasketa - turnir u Areni Zagreb na kojem će osim Hrvatske nastupiti BiH, Estonija i Izrael. Hrvatska će u srijedu igrati protiv Estonije (18 sati), u četvrtak protiv BiH (18 sati), a u petak protiv Izraela (21 sat).


U prvom krugu Eurobasketa Hrvatska će od 5. do 10. rujna biti domaćin skupine C u Zagrebu, a suparnici će joj biti Slovenija, Grčka, Makedonija, Nizozemska i Gruzija.