ŽELJA PREDSJEDNIKA

Chicago Bullsi službeno potvrdili: Vratio nam se Toni Kukoč!

18.08.2015 u 13:09

Bionic
Reading

Splićanin Toni Kukoč, jedan od najboljih europskih košarkaša svih vremena, vraća se u Chicago Bullse kao savjetnik predsjednika Michaela Reinsdorfa. Potvrdili su to i službeno iz kluba

Kao igrač NBA momčadi Milwaukee Bucks, Kukoč se umirovio 2006, a poznato je to da se tada u potpunosti posvetio svojoj drugoj ljubavi – golfu. Čak je bio i prvak Hrvatske, a svojedobno je kazao i 'kako je golf najbolja igra koju je čovjek izumio'.

Međutim, svih ovih godina Kukoč je na ovaj ili onaj način ostao u košarci; pratio je sina Marina tijekom njegove karijere, često ga se moglo vidjeti na utakmicama Chicago Bullsa, a u dva navrata bio je i aktivan kao jedan od trenera u hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji kada je izbornik bio Joke Vranković.

Na pitanje ima li ambicija biti trener, često bi znao reći: 'Da, zanima me taj posao. Volio bih raditi u košarci i samo čekam pravu priliku.'

I eto, ponuda je stigla upravo od Chicago Bullsa, kluba s kojim je u sedam sezona osvojio tri titule NBA prvaka… Uostalom, Kukoč od 1993. živi u Chicagu, točnije elitnom predgrađu Highland Park, i ovaj posao mu je ispao - savršen!

'Jako sam uzbuđen i počašćen što ću biti dio kluba koji je definirao moju košarkašku karijeru u Chicagu i SAD-u. Bullsi su postali moja druga obitelj i veselim se budućem poslu. Bull sam za cijeli život', kratko je izjavio Kukoč, a u Chicagu je igrao do 2000.

Predsjednik Bullsa Michael Reinsdorf izuzetno cijeni Kukoča, što potvrđuju i njegove riječi:
'Trebate provesti samo nekoliko minuta s Tonijem kako biste cijenili njegov karakter, strast i profesionalizam te naravno kako biste prepoznali kakav će doprinos dati našoj momčadi u svojoj novoj ulozi', kazao je Reinsdorf, dodavši kako će njegov novi posao pokrivati širok spektar koji uključuje odnose sa stranim igračima (vjerojatno se misli na europske, op.a.).

Nema sumnje da će 47-godišnji Kukoč, koji iza sebe ima bogatu i uspješnu karijeru, biti od velike pomoći Bullsima. Dodajmo tome kako u tom klubu već dug niz godina kao glavni skaut radi Ivica Dukan, stoga možemo očekivati da će uskoro u Bullsima zaigrati i pokoji hrvatski košarkaš.

Dodajmo da će uz Kukoča u klubu kao savjetnik raditi njegov bivši suigrač Scottie Pippen, s kojim je tijekom karijere imao tzv. uspona i padova.