DOMINACIJA NA EP U16

Cedevitino 'čudo od djeteta' pokorilo Europu; čestitao i Džeko!

17.08.2015 u 08:53

Bionic
Reading

Iako cijena transfera nije poznata, govori se kako je zagrebačku Cedevitu dovođenje Džanana Muse iz njegove rodne Bosne i Hercegovine u prosincu 2014. koštalo čelne ljude kluba oko pola milijuna eura, zajedno s odštetom (KK Koš, Sarajevo) i plaćom koju će imati taj igrač. Ako se Cedevitino 'čudo od djeteta', koje je u dresu BiH reprezentacije U16 u velikom stilu pokorilo Europu, nastavi ovako razvijati nema sumnje kako će za njega vrlo brzo u klub stići milijunske ponude

Reprezentacija BiH uzrasta do 16 godina u finalu Europskog prvenstva svladala je domaćina Litvu s 85:83, uz 33 koša, 8 skokova i 7 asistencija 203 cm visokog Džanana Muse, nadarenog kadeta KK Cedevite.

Musa (rođen u Bihaću 8. svibnja 1999.) izabran je u najbolju petorku turnira, a iz ruku legendarnog Arvidasa Sabonisa primio je i pehar za najboljeg igrača, MVP. Džanan je prvenstvo okončao s prosjekom 23.3 koša (1. strijelac, ukupno), 9 skokova (4. skakač) i 6.3 asistencija (1. asistent).

Poslije ovog uspjeha Musu čekaju izazovi u seniorskoj postavi Cedevite s kojom će se pripremati za novu sezonu. Hrvatska reprezentacija je nakon pobjede nad Italijom Europsko prvenstvo okončala na 9. mjestu. Cedevitin Antonio Jordano natjecanje je odigrao s prosjekom 10.4 koševa, 5.2 skokova i 4.6 asistencije (2. asistent prvenstva), a Marin Mihalić s 2.7 koša i 4.6 skoka, piše klupska stranica Cedevite.

Među prvima je putem Instagrama mladićima iz BiH čestitao Edin Džeko, najveća nogometna zvijezda BiH, koji je veliki zaljubljenik u košarku.

'E AFERIM, ZLATNI MOMCI. Neka ste nam živi i zdravi! Ponosni smo na vas, prvaci Europe! Ima nešto u ovom Kaunasu', napisao je Džeko.