KOŠARKAŠKI CIRKUS

Šok i nevjerica: FIBA izbrisala Rusiju uoči Eurobasketa!

29.07.2015 u 15:19

Bionic
Reading

Iz rusije dolazi vijest kako je njihova selekcija izbrisana s popisa članova FIBE, te kako im je vrlo neizvjestan nastup reprezentacija i klubova u natjecanjima pod njihovim okriljem

Ruski predstavnik u Izvršnom odboru Fibe Sergej Černov javio je kako je krovna organizacija jednostavno odlučila eliminirati Ruse iz svoga članstva.

'Ruski savez je primio pismo u kojemu ga se obavještava da više nisu Fibini članovi. Moramo vidjeti kako ćemo se nositi s ovom situacijom, vlada i ruski olimpijski odbor moraju brzo reagirati kako bi se pronašlo rješenje. U aktualnoj situaciji nastup naše selekcije na Eurobasketu i Olimpijskim igrama je krajnje neizvjesatn,' prenosi ruska agencija riječi Černova.

Rusija bi svoj prvi nastup na Eurobasketu trebala imati u Montpellieru 5. rujna protiv Izraela, a čekaju ih još ogledi s Finskom, BiH, Poljacima i domaćinom Francuskom.

Pretpostavlja se da je FIBA svoj radikalan potez povukla zbog izvanrednih izbora u ruskom savezu u kojima prepoznaju utjecaj politike, a nije objavljeno tko bi ispunio mjesto Rusa ukoliko bi ova odluka ostala na snazi do početka Eurobasketa. Već u četvrtak ženska U18 reprezentacija trebala je započeti svoj nastup na Euru u Sloveniji. Čini se da su se djevojke uzalud pripremale...