NOVI 'KRALJ'

Splićanin uspio: Hrvatska dobila i četvrtog NBA igrača!

21.07.2015 u 20:59

Bionic
Reading

Hrvatska će u novoj NBA sezoni imati barem četiri igrača...

Damjan Rudež i Bojan Bogdanović nakon Eurobasketa ulaze u svoju drugu sezonu među elitom, a nakon Marija Hezonje pridružio im se i Duje Dukan. 23-godišnji krilni centar rođen u Splitu košarkaški zanat izučavao je u SAD-u uz oca Ivicu (koji je pogodio prvu tricu nakon uvođenja u Jugo ligi), a krunu karijere zaslužio je zapaženim nastupima za Sacramento Kingse tijekom ljetne lige.

Procjene NBA stručnjaka pokazale su se točnima, Sacramento Kingsi i njihov sportski arhitekt Vlade Divac dogovorili su dvogodišnju suradnju (detalji još nisu poznati) s Dukanom koji će se tek morati izboriti za mjesto u najjačem sastavu Kingsa. Opcija je i selidba u razvojnu ligu, ali forma koju je Duje pokazao na ljetnoj ligi sugerira da bi mogao dobiti pravu priliku. Ako počne bolje koristiti visinu (209 cm) u skoku pored urođeno precizne ruke, bit će blizu cilja.

U korist mu ide i činjenica da su Kingsi na svom limitu 'Salary cupa' i mogu potpisivati još samo igrače na minimalac što im otežava poziciju na tržištu ako bi dodatno htjeli osnažiti unutarnju liniju. Priliku je izborio, nema sumnje da će učiniti sve da ju i iskoristi.