CEDEVITA BASKET TOUR

Pulestri pobjedom u Splitu osigurali Masters

21.07.2015 u 14:42

Bionic
Reading

Na poznatim splitskim Prokurativama održao se 15. turnir ovogodišnjeg Cedevita Basket Toura, a zadarski Pulestri bili su vrlo uspješni na njemu

Kod U16 kategorije do finala su došle ekipe Jordan team (Fabjan Vučina, Frane Bašić, Damir Brkljača) i Ivo Karlović (Karlo Gale, Ivan Lončar, Šimun Kelava, Duje Garac) a bolji je bio Jordan team sa 10:6.

Zahuktalo natjecanje u regiji Jug donijelo je nove bodove seniorskim ekipama u borbi za odlazak na regionalni Masters u Rijeku. U kvalifikacijskom dijelu ekipe su igrale u 4 skupine a po dvije najbolje iz svake išle su u polufinale. U prvoj utakmici knock-out dijela Skakavci (Zoran Brzulja, Ante Markoč, Ante Božić, Lovre Špralja) su nadigrali Tri cvrčka (Ivan Jukić, Karlo Marun, Bože Radoš, Luka Radoš) 15:11 u odličnoj utakmici sa puno atraktivnih poteza. U drugome polufinalu zadarski Pulestri (Zvonimir Baričević, Jure Dražović, Mate Anđelić, Paolo Marčev) su bili uvjerljivi protiv ekipe Dujin lokal (David Zubčić, Ivan Dujić, Ivan Karuc, Donat Zubčić) sa 15:4.

Odličnu igru Zadrani su nastavili i u finalu te zasluženo osvojili turnir finalnom pobjedom 15:6 protiv splitskih Skakavaca. Cedevita natjecanje u tricama osvojio je Paolo Marčev te upotpunio odličan dan za Pulestre, dok je najatraktivniji na Shooster natjecanju u zakucavanju bio Bože Radoš. Odličnim nastupima program su upotpunili članovi splitske breakdance atrakcije Unit X.