PORAZ CEDEVITE

Nova Cibona lako protiv Širokog

10.10.2009 u 22:17

Bionic
Reading

Od četiri hrvatska predstavnika u košarkaškoj NLB ligi tri su upisala pobjede. Zagrebu i Zadru pridružila se Cibona, dok su dobru priliku propustili igrači Cedevite u Domžalama

Cibona je na premijeri sa 85:65 na domaćem parketu svladala momčad Širokog Brijega, a fokus pozornosti bio je na njezinim prinovama. Domaćin je sve četvrtine rezultatski završavao u plusu, a rutinskoj pobjedi najviše je pridonio Antonio Graves sa 19 koševa, pet skokova i tri dodavanja. Jedini koji je osim njega ušao u dvoznamenkastu sferu bio je talentirani Zubčić sa 13 koševa (trice 4-5). Gordon Jamont zabio je devet, a po osam koševa Bogdanović, Marko Tomas i Andrić.

Iz priloženog je vidljivo da su pojačanja pod Tornjem odmah preuzela naslovne uloge i da trener Perasović pred sobom ima perspektivan zadatak ukomponiravanja tih pojedinaca u skladnu cjelinu. Široki ne spada u vrh lige, prave zadaće donijet će i realniju ocjenu.

Goste je predvodio Hrvoje Puljko sa 18 koševa te po četiri skoka i asistencije.

Cedevita je u Domžalama u svom debitantskom nastupu na regionalnoj pozornici imala lijepu priliku za uvodnu pobjedu kojom bi zaokružila idealno otvaranje hrvatskih klubova, no momčad iz zagrebačkog predgrađa pala je u završnici. Početkom drugog poluvremena imali su plus 12, krajem treće četvrtine ostalo je još osam, no u posljednjih 12 minuta Helios se probudio i izborio konačnih 76:69.

Cedevitu su vukli Kanađanin Anderson (16 koševa, devet dodavanja), Opačak (15 koševa, sedam skokova) i Rudež (14), dok je Andrija Žižić upisao po osam koševa i skokova. U redovima Heliosa nezaustavljiv je bio Delić sa 24 koša i bodovi su ostali u Sloveniji.