NAPISAO NA TWITTERU

Reggie Miller poštovao je Dražena; evo što misli o Hezonji!

07.07.2015 u 09:51

Bionic
Reading

Mladi 20-godišnji Dubrovčanin Mario Hezonja u manje od tjedan dana oduševio je navijače Orlanda, fanove NBA, a zasad najveći kompliment dobio je od jednog od najboljih šutera svih vremena Reggieja Millera

Na svojoj drugoj utakmici za momčad Orlando Blue 202 cm visoki Hezonja s brojem 23 na dresu ubacio je 14 koševa (šut iz igre 6-16), a uz to je imao dva skoka i tri asistencije za 25 minuta provedenih na parketu (Orlando je izgubio 65:73).

'Sve sam promašio, bio sam očajan, a najviše od svega me brine što nisam bio sposoban pomoći momom momčadi da pobjedi. Ostalo će već doći…', kazao je nakon utakmice Hezonja koji je trice šutirao 2-9 uz dodatak kako su mu neke ispale iz obruča. Nema sumnje kako je u umor napravio svoje…

Međutim, na toj je utakmici, iako je praktički još u jet-legu s obzirom na to da mu je to bio četvrti dan u SAD-u, izveo dva spektakularna zakucavanja. Prvo je bilo u stilu Kobea Bryanta kada je pobjegao čuvaru i na postavljenu obranu silovito jednom rukom zakucao pored zbunjenih igrača Oklahoma City Thundera.

'Monstruozno zakucavanje Hezonje. Dobro došao u Orlando!' uzviknuo je komentator TV prijenosa.

Nešto kasnije izveo je i jedno alley-oop zakucavanje koje je stručni sukomentator opisao kao vrlo zahtjevno.

Još tijekom utakmice Reggie Miller, koji je osim spomenutih zakucavanja vidio kako Hezonja zaista zna igrati te ima dobar skok-šut, napisao je:

'Ljudi, znam da je ovo samo Ljetna liga, ali ZAISTA mi se dopada Super Mario Hezonja iz Orlando Magica… Ponavljam, ovo je samo na prvi pogled…', napisao je 49-godišnji Miller koji je u NBA ligi, kao član Indiana Pacersa igrao od 1987. do 2005., tako da iza sebe imao ogromno iskustvo te njegova riječ svakako ima težinu.

Podsjetimo, na prvoj utakmici Ljetne NBA lige Hezonja je ubacio 12 koševa, od čega i pobjedničku tricu. Naravno, ta trica je posebno zapela za oko Milleru…

Poznato je kako je Reggie Miller često znao hvaliti legendarnog Dražena Petrovića za kojeg je u nekoliko navrata, kada bi ga upitali tko je najbolji šuter NBA lige, kazao:

'Smatram se najboljim šuterom svih vremena, ali ipak postoji jedan bolji od mene - Dražen Petrović. Jako ga poštujem, on je najbolji šuter kojeg sam ikad vidio!' kazao je između ostalog Miller koji očito iznimno cijeni hrvatske košarkaše.

Ako Hezonja, koji je izabran kao peti na prošlom NBA draftu, pokaže svu raskoš svog talenta Miller će vjerojatno dobiti novog omiljenog Hrvata.

Naravno, više od Millera uzbuđeni su navijači Orlanda koji su se nakon dvije utakmice Hezonje raspisali na Twitteru i zaključak je samo jedan: ovo je početak jedne lijepe priče, zvijezda je rođena!