UPORNI ROZIĆ

Kapetan Cibone diplomirao pravo: Želja mi je ostati u košarci

06.07.2015 u 15:21

Bionic
Reading

Kapetan Cibone Marin Rozić vrlo je samozatajan tip i ne voli previše govoriti o sebi, ali nakon što je diplomirao pravo na Pravnom fakultetu u Mostaru nije mogao odbiti kratak razgovor. Ne događa se baš često da igrači tijekom profesionalne karijere studiraju i polažu ispite

Marin Rozić imao je zaista zanimljiv put do statusa kapetana Cibone. U rodnom Mostaru njegov prvi sport bio je tenis i sanjao je kako će jednoga dana krenuti stopama Gorana Ivaniševića, ali ubrzo ga – s obzirom da je paralelno trenirao i košarku - skauti tada ambicioznog zagrebačkog Zrinjevca odvode u Zagreb te se potpuno posvećuje košarci.

Kao najboljeg igrača Zrinjevac ga vrlo rano, kada je imao 20 godina, prodaje u talijanski Livorno, u kojem se zadržao samo godinu dana. U ljeto 2004. potpisuje za Cibonu, u kojoj je, usprkos usponima i padovima, ostao sve do danas. Uz šest osvojenih titula prvaka države, osvojio je još dva Kupa te regionalnu ABA ligu. Međutim, najvredniji trofej osvojio je prije nekoliko dana, kada je u rodnom Mostaru diplomirao pravo, a upisao ga je 2004, vrativši se u Hrvatsku. Upornost se isplatila i svakako mu treba čestitati na diplomi…

'Hvala na čestitkama i moram vam reći kako sam konačno ostvario još jedan san jer sada imam i taj papir. Iskreno, malo mi je žao što mi je ovoliko trebalo do diplome i da nisam profesionalni sportaš sigurno bih se više posvetio knjizi', kazao je za tportal.hr 32-godišnji Rozić, a često je, kada su trajali pregovori oko zaostalih plaća, zastupao sve igrače. Bio je pravnik i prije diplome…

'Uh, bilo je ovih godina svega u Ciboni i moram reći kako sam puno naučio dok smo pregovarali oko ugovora, nagodbi i mogućih štrajkova. Kada razmislim, skupio sam u Ciboni već dosta iskustva kao pravnik, haha', dodao je dobro raspoloženi Rozić, a ovo ljeto odlučio je iskoristiti za odmor i saniranje sitnih ozljeda koje ga muče posljednjih sezona. Kaže da će biti najvatreniji navijač seniorske reprezentacije na Eurobasketu i 'da vjeruje u visok plasman'.

Međutim, ovom diplomom Rozić nije završio posao. Kaže da ozbiljno razmišlja o upisivanju postdiplomskog, a na pitanje hoće li raditi kao pravnik, diplomatski odgovara:

'I nakon igračke karijere želja mi je ostati i dalje raditi u košarci. To sam još davno odlučio', kazao je za kraj Rozić, a igrom slučaja, eto, ima nekoliko dodirnih točaka s legendom hrvatske košarke Draženom Petrovićem - on je kao igrač Cibone sredinom 80-ih upisao Pravni fakultet u Zagrebu.

'To su nam jedine sličnosti, Cibona i pravo. Dražen je najveći svih vremena i čast mi je što igram u dvorani koja nosi njegovo ime!, završio je Rozić, igrač kojeg ugovor s Cibonom veže još dvije sezone.