TAKO SE TO RADI

Potez mladog Hrvata u finalu SP-a o kojem priča košarkaški svijet!

06.07.2015 u 07:59

Bionic
Reading

U finalu Svjetskog prvenstva do 19 godina hrvatska košarkaška reprezentacija nakon produžetka je poražena od SAD-a sa 79:71 (67:67). Potez utakmice pripao je našem mladom igraču Niku Slavici

Hrvatski košarkaši su bili korak do iznenađenja iako su prvenstvo u Grčkoj odigrali oslabljeni. U susretu za zlato briljirao je 203 cm visoki Nik Slavica, junior Cibone. Mladi košarkaš, čiji je otac Nenad Slavica bio vrlo dobar košarkaš Šibenke, zabio je 23 koša agresivnim Amerikancima.

Slavica je izveo i potez susreta, i to u defanzivnom dijelu. U jednoj kontri Jayson Tatum - jedan od najboljih igrača SAD-a - krenuo je na zakucavanje jednom rukom, ali ga je hrvatski košarkaš blokirao. Blokada koja će se neko vrijeme vrtjeti na košarkaškim portalima.

Nema sumnje da su skauti iz NBA koji dosad nisu čuli za Slavicu debelim slovima upisali njegovo ime u svoje bilježnice. Nova prilika da se pokaže na velikoj sceni je EP za košarkaše do 18 godina koje se igra od 23. srpnja u Grčkoj.

Nakon ove utakmice valjda je svima jasno zašto je Slavica bio MVP (najkorisniji igrač) juniorskog završnog turnira PH u kojem je Cibona s trenerom Danijelom Lutzom lako otišla do titule.

Blokada o kojoj se priča