SPURSI SE POJAČALI

Lukavi Popovich doveo Duncanovog nasljednika, Lakersi tuguju!

05.07.2015 u 13:47

Bionic
Reading

Od prije je poznato kako je već prvoga dana prijelaznog roka u NBA ligi potpisano ugovora u vrijednosti od čak 1,4 milijarde dolara. Rekorder je Anthony Davis koji je dogovorio produženje ugovora s New Orleans Pelicansima na još pet sezona za rekordnih 145 milijuna američkih dolara. Međutim, All-Star pojačanje stiglo je u San Antonio Spurse koji opet imaju momčad koja može do kraja

Međutim, potpis Davisa za Pelicanse bio je očekivan, a svakako treba reći kako je on novi rekorder jer je prestigao na vječnoj listi najbolje plaćenih igrača Kobea Bryanta koji je 2004. potpisao na sedam sezona za tada rekordnih 136 milijuna dolara.

Posljednji koji je potpisao unosni ugovor jest LaMarcus Aldridge, krilni centar koji je kao igrač Portlanda postao All-Star. Aldridge je dugo dvojio, dugo je vagao ponude Dallasa, LA Lakersa i razmišljao je o New York Knicksima.

A kada je stigla ponuda San Antonio Spursa, nije dvojio niti sekunde jer dolazi kao legitimna zamjena za Tima Duncana koji se sprema u igračku mirovinu. Naravno, zbog njegove odluke u Lakersima tuguju jer bi se sjajno nadopunio s Kobeom Bryantom koji se, također, sprema za igračku mirovinu.

Sjajni Aldridge će od Spursa za sljedeće četiri sezone inkasirati okruglih 80 milijuna dolara, a momčad iz Teksasa opet ima kvalitetu da napadne titulu NBA prvaka!


Tako je Gregg Popovich uspio u Spurse dovesti igrača koji bi na svojim leđima treba nositi barem sljedeće četiri sezone nove Spurse koji polako kreću u veliki rebuilding. Ali to će malo pričekati jer je 39-godišnji Tim Duncan odlučio odigrati još jednu sezonu…

Dakle, Aldridge je tako radije otišao kod Popovicha, vlasnika pet titula NBA prvaka, nego u Knickse gdje je čelni čovjek najtrofejniji trener u povijesti Phil Jackson (ima 11 prstenova!).

'Sretan sam što se vraćam kući u Teksas i uzbuđen sam što dolazim u takvu momčad i što ću biti bliže obitelji i prijateljima', napisao je na Twitteru 29-godišnji Aldridge koji je pohađao sveučilište Texas (rođen je u Dallasu!).