TEMPERAMENTNI POZZ

Cedevita u svlačionicu dovela 'atomsku muhu'

04.07.2015 u 14:30

Bionic
Reading

Nakon što je nedavno objavljeno kako će Veljko Mršić preuzeti poziciju prvog trenera Cedevite, od danas je trenerska struka u Cedeviti pojačana za još jednog trenera. Mršiću se kao asistent pridružio njegov bivši suigrač, legendarni Talijan Gianmarco Pozzecco

Riječ je o bivšem reprezentativcu Italije. Igrajući u Vareseu Pozzecco je 1999. zajedno s Mršićem osvojio naslov prvaka Italije, a 2004. godine u Ateni s reprezentacijom Italije osvojio je srebrnu medalju.

Uz već spomenuti Varese igrao je za Udine, Livorno, Fortitudo Bolognu (ondje je bio suigrač trenutnom team manageru Cedevite Mati Skelinu a uz trenera Repešu igrao je i finale Eurolige), CAI Zaragozu, Himki, Orlandinu Basket i Servolanu, a kao trener radio je u Orlandini i Vareseu.

Nekoliko godina Pozzecco je radio i na sportskim TV kanalima Sky Sport i Sportitalija. Kao glavni trener Orlandina Basketa taj klub u sezoni 2013./2014. uveo je u prvu talijansku ligu. Nakon toga je prešao u Varese i ondje je bio glavni trener do veljače ove godine. Rođen je 15. rujna 1972. u talijanskoj Gorici, na granici sa Slovenijom dosta vremena provodeći i u Istri.

'Sretan sam što dolazim u Cedevitu. Dok sam igrao s Veljkom osvojio sam prvenstvo Italije što mi je jedini naslov u karijeri. Imali smo sjajan odnos i od onda smo veliki prijatelji. Mislim da je on najinteligentniji igrač s kojim sam igrao i ponosan sam što ću mu pomoći da postane jedan od najboljih trenera u Europi. Želim pomoći Cedeviti da se nastavi razvijati kao klub. Odrastao sam dijelom i u Umagu navijajući za tadašnjeg idola Dražena Petrovića i zato je za mene dolazak u Hrvatsku vrlo uzbudljiv. Ranije sam već pričao s Matejom Mamićem na Ljetnoj ligi. Znam i Matu Skelina s kojim sam u sjajnim odnosima jer smo igrali zajedno u Fortitudu, tako da poznajem dosta ljudi iz kluba', izjavio je Pozzecco o svojem dolasku u redove prvaka Hrvatske.

Pozz je uvijek temperamentan


To što će Cedevita igrati Euroligu za njega je bio dodatan motiv.

'To je velik izazov. Nikad nisam bio trener na toj razini, no igrao sam u Euroligi i znam kako je to jako natjecanje. Sretan sam što ću raditi s Veljkom i učiniti ću sve kako bih doprinio tome da imamo dobru sezonu. Ja sam čovjek koji voli košarku. Počeo sam je igrati s četiri godine i to je jednostavno moj život. U sve što u košarci radim ulažem 100% sebe', istaknuo je bivši talijanski reprezentativac.

Poznat kao iznimno temperamentan i gorljiv dobio je nadimak 'Atomska muha' ili samo Pozz. Pozzeco će s trenerom Mršićem slijedeći tjedan boraviti u Orlandu, na ljetnoj NBA ligi kao i u Las Vegasu gdje će im se pridružiti sportski direktor Matej Mamić. Prije nekoliko dana Veljko Mršić najavio je pojačanje u trenerskom stožeru Cedevite što se sada i potvrdilo.

'Sjajan čovjek, veliki košarkaški znalac, iznimno temperamentan i kao takav potpuno posvećen košarci. Cedevita je njegovim dolaskom dobila jako puno, to će potvrditi vrijeme', dolazak Pozzecca pozdravio je prvi trener KK Cedevite.