OTVORENA NLB LIGA

Mravi trijumfalno prošli kroz Sarajevo

09.10.2009 u 22:02

Bionic
Reading

Košarkašima Bosne i Zagreba ukazana je čast da otvore novu sezonu regionalne NLB lige, a momčad iz Trnskog na početku je sezone ostvarila vrijednu pobjedu rezultatom 71:64 (13:13, 14:16, 27:13, 17:22)

Prvo poluvrijeme donijelo je tvrdu košarku s malo koševa i gomilom promašenih trica. Domaćin je kroz prvih 20 minuta održavao minimalnu prednost, no nakon odmora Zagreb je ušao u veliku seriju i u idućih 10 minuta gotovo riješio pitanje pobjednika.

Hrabri 'studenti' koji se u ovoj sezoni oslanjaju isključivo na domaće igrače u zadnjoj su dionici nagrizali prednost pojačanog Zagreba i s dvije spojene trice dvije minute prije kraja došli do upozoravajućih 58:62. Ipak, nakon odmora stvar je u svoje ruke uzeo najbolji igrač večeras Kruno Simon i svojom trećom tricom odveo 'mrave' prema gostujućoj pobjedi.

Simon je za Zagreb zabio 20, a dobro ga je pratila centarska linija Tomić (14 koševa, čak 15 skokova) i Žorić (11 koševa, uz samo jedan promašaj). Pankracije Barać dodao je 12. Kod gostiju je najefikasniji bio Suad Šehović sa 17 ubačaja, dok trenera Zagreba Bajramović nije koristio usluge Nikše Prkačina. Vrijedi istaknuti i Zagrebova veterana na bekovskoj poziciji Vedrana Krstića koji je odigrao čitav susret i osim pet poena upisao šest dodavanja i pet ukradenih lopti.

Svoje prve pobjede u novoj sezoni u subotu će tražiti i preostala tri hrvatska predstavnika. Zadar u 16 sati dočekuje Olimpiju, Cibona u 20 Široki, dok će Cedevita svoju premijeru na regionalnoj sceni imati u 18 sati na gostovanju kod Heliosa.