AKCIJA EUROBASKET

Perasović objavio novi popis: Radošević? To mi nije normalno!

01.07.2015 u 14:59

Bionic
Reading

Velimir Perasović, izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, objavio je konačni prošireni popis od 24 kandidata na koje računa na prvoj prozivci 10. srpnja kada počinju pripreme za Eurobasket

Zbog ozljeda su ranije otpali neki igrači pa su se tako na novom popisu našli Željko Šakić, koji iza sebe ima sjajnu sezonu u španjolskoj Manresi te 205 cm visoki Ivan Buva, član talijanskog Cantua.

Od ranije je poznato kako su zbog obaveza i ozljeda otpali Duje Dukan, braća Stanko i Boris Barać te Hrvoje Perić, a pitanje je u kakvom je stanju krilni centar njemačke Albe Leon Radošević koji je preko svog menadžera Miška Ražnatovića obavijestio Perasovića kako zbog ozljede gležnja do 15. kolovoza ne smije biti i trenažnom procesu.

Međutim, upravo je Radošević postao novi problem HKS-a jer je prije nekoliko dana zaigrao na ekshibiciji agencije Beobasket u Beogradu.

'Iskreno, nije mi normalno da je Radošević igrao tu utakmicu u Beogradu, jer mi je ranije njegov menadžer Ražnatović ranije kazao kako se neće oporaviti do 15. kolovoza. Kada se Radošević, koji mi je ranije kazao kako će se odazvati, pojavi 10. srpnja na prozivci liječnici reprezentacije svakako će ga pregledati i tada ćemo više znati. Zaista je teško sada prejudicirati bilo što', kazao je za tportal.hr Perasović koji je nakon spomenute beogradske ekshibicije još jednom razgovarao telefonski s Ražnatovićem koji mu je potvrdio kako je Radošević ozlijeđen te kako njegov gležanj ne bi izdržao pripreme od dva mjeseca.

S obzirom na to kako je gotovo sigurno da Radošević neće igrati na Eurobasketu mnogi ljubitelji košarke ponadali su se kako će se na popisu naći 17-godišnji Dragan Bender, 212 cm visoki igrač Maccabija koji zbog privatnog ugovora koji ima s Adidasom ne može igrati za selekcije U19 i U18. U seniorskoj selekciji može igrati u kojim kod tenisicama želi, ali ipak se nije našao na listi.

Dodajmo još kako će Oliver Lafayette, Mario Hezonja (igra ljetnu ligu za Orlando) i Damjan Rudež  opravdano izostati na prvoj prozivci, a nakon liječničkih pregleda neki igrači će dobiti produljeni odmor. Naravno, košarkaši NBA po strogim pravilima priključuje se pripremama tek 1. kolovoza.

POPIS KANDIDATA ZA PRIPREME ZA EUROBASKET 2015. U HRVATSKOJ I FRANCUSKOJ


Toni Katić rođen 1992. klub: Široki Primorka
Oliver Lafayette rođen 1984. klub: Olympiakos
Rok Stipčević rođen 1986. klub: Virtus Roma
Roko Leni Ukić  rođen 1984. klub: Cedevita

Luka Babić rođen 1991. klub: Cedevita
Bojan Bogdanović rođen 1989. klub: Brooklyn Nets
Mario Hezonja rođen 1995. klub: Barcelona
Fran Pilepić rođen 1989. klub: Cedevita
Ivan Ramljak rođen 1990. klub: Cedevita
Marko Ramljak rođen 1993. klub: Zadar
Damjan Rudež rođen 1986. klub: Indiana Pacers
Krunoslav Simon rođen 1985. klub: Lokomotiv Kuban
Ivan Siriščević rođen 1987. klub: Cibona
Zoran Vrkić rođen 1987. klub: GKK Šibenik

Marko Arapović rođen 1996. klub: Cedevita
Miro Bilan rođen 1989. klub: Cedevita
Ivan Buva rođen 1991. klub: Cantu
Leon Radošević rođen: 1990. klub: Alba Berlin
Josip Sobin rođen 1989. klub: Zadar
Željko Šakić rođen 1988. klub: Manresa
Dario Šarić rođen 1994. klub: Anadolu Efes
Ante Tomić rođen 1987. klub: Barcelona
Tomislav Zubčić rođen 1990. klub: Cedevita
Luka Žorić rođen 1984. klub: Fenerbahče Ulker