ZLATNA OBITELJ

Emotivna priča 'šjora Bože' o novom trijumfu Maljkovića

01.07.2015 u 10:43

Bionic
Reading

Božidara maljkovića hrvatskoj sportskoj javnosti ne treba predstavljati, a trofejni srpski trener koji je kormilario najboljom hrvatskom momčadi svih vremena i službeno je dobio - nasljednicu za velike stvari

Božidar Maljković, za Splićane šjor Božo, vodio je tadašnju Jugoplastiku do dva vezana naslova europskog prvaka, a kasnije se na europski tron penjao i s Limogesom i Panathinaikosom (epskom bananom Stojka Vrankovića). Očevom pokeru nedavno se u Budimpešti priključila i kćer Marina koja je srpske košarkašice vodila do trijumfa na Eurobasketu.

'Ne znam ništa. Šećem, pušim... Poludjet ću više,' uglavnom je srpskim novinarima tijekom završnog dijela turnira govorio Božidar. Kćer je pokušavao odgovoriti od trenerskog zanata.

'Zbog živaca i zdravljja. Ali kad sam vidio da me ne sluša odlučio sam nimalo joj se ne upletati u karijeru. S ponosom kažem da joj nikad nisam bio na treningu i nikad nisam nikoga zvao da joj pomogne. Na vrh je došla sama,' počinje za blic.rs ponosni otac koji jedini iz obitelji nije putovao na finale u Budimpešti.

'Infarkt bi dobio da sam otišao. Pet dana nisam bio spavao... Ni inače ne mogu izdržati kad ona vodi utakmice, sjedim u autu ili u kafani i čekam,' govori trofejni trener rođen u Otočcu koji je posljednji trenerski angažman imao prije tri godine u Cedeviti. Dinastiju je uspostavio, sada može uživati...