SPREMA SE TRANSFER

Bogdanovićeva želja koja će oduševiti mnoge Dubrovčane!

01.07.2015 u 08:48

Bionic
Reading

Bojan Bogdanović, trenutačno najbolji hrvatski košarkaš, uživa u godišnjem odmoru u Dubrovniku, gradu koji je zavolio još kao dječak. Jedan je od razloga i vaterpolo, sport kojim se intenzivno - paralelno uz košarku - bavio do 16. godine života, a poznato je kako je vaterpolo sport broj jedan u našem najpoznatijem gradu

Nakon svoje prve sezone u NBA-u u dresu Brooklyn Netsa i vrlo dobrog dojma koji je ostavio (izabran je u drugu petorku novaka), 26-godišnji Bogdanović godišnji je odmor početkom svibnja započeo – radno. Trenirao je naporno u Zagrebu kako bi popravio tehniku diblinga, a jedno je vrijeme trenirao i u rodnom Mostaru.

Međutim, krajem lipnja i početkom srpnja odlučio je uzeti pravi godišnji odmor i kao svoju bazu izabrao je Dubrovnik u kojem je odlučio kupiti kuću što je dokaz kako će u taj grad dolaziti još češće.

'Volim Dubrovnik i ovdje mi je sjajno', kazao nam je Bogdanović dok se u društvu djevojke šetao Stradunom.

Pitali smo ga zaigra li danas, kada je NBA košarkaš, ponekad vaterpolo s prijateljima.

'Obožavam vaterpolo i mnogi se začude kada im kažem kako sam do 16. godine igrao za VK Neum tadašnju drugu hrvatsku ligu. To je sjajan sport i žao mi je što ga češće ne igram, ali zato kad sam na godišnjem odmoru jako puno plivam kako bih ostao u formi. Naravno, zaigram ponekad s prijateljima vaterpolo, onako iz zezancije', ispričao nam je Bogdanović koji je već kao 16-godišnjak iz mostarskog Zrinjskog prodan u Real Madrid. Tada je bilo jasno kako je košarkaška zvijezda rođena, a vaterpolo je ostao samo lijepa epizoda.

S obzirom na to da se Bogdanović na pripreme hrvatske košarkaške reprezentacije, zbog NBA pravila, mora javiti tek 1. kolovoza (ostali igrači počinju 10. srpnja) zanimalo nas je hoće li možda zaigrati na u 32. Prvenstvu dubrovačkih kupališta u vaterpolu, popularnoj Divljoj ligi koja s kvalifikacijama počinje 17. srpnja?

'Niste prvi koji me to pita. Trebao sam igrati prošle godine, ali nažalost nije bilo ništa od toga. Tko zna, možda ove godine, kada već imam toliko vremena za odmor, zaigram. Ako me netko pozove, naravno da ću se odazvati.'

Dakle, sada su na redu košarkaši koji sjajno igraju vaterpolo kao recimo Nikša Prkačin - da realiziraju ovaj transfer. Imati NBA igrača u sastavu bilo koje momčadi koja će zaigrati na Divljoj ligi nije mala stvar iako će zbog preklapanja termina moći igrati tek kvalifikacije. Naravno, organizator neće imati ništa protiv ako 203 cm visoki Bogdanović zaigra u tradicionalnoj ekshibiciji.

Vremena za prijave ima dovoljno jer se primaju sve do ponedjeljka 13. srpnja do 20 sati u Caffe baru Giro (u sklopu Trgovačkog centra Tommy), kako piše u vodiču. Dodajmo još kako se glavni turnir igra od 1. do 16. kolovoza, a već sada je jasno kako će u tom razdoblju Bogdanović i njegovi kolege košarkaši trenirati punom parom kako bi što spremniji dočekali Eurobasket na kojem s novim izbornikom Velimirom Perasovićem žele napraviti nešto veliko.