PRVACI ZAPADA

Golden State Warriorsi ispisali povijest; Harden se osramotio...

28.05.2015 u 09:02

Bionic
Reading

Golden State Warriorsi pred svojim su navijačima u Oaklandu nadigrali Houston Rocketse 104:90 te su tako s ukupnih 4-1 u seriji izborili plsman u veliko NBA finale u kojem ih čekaju Cleveland Cavaliersi

Ponovno je Warriorse do pobjede vodio MVP Stephen Curry koji je uz 26 koševa imao 8 skokova i 6 asistencija. Međutim, svakako treba pohvaliti Harrisona Barnesa koji je postigao 24 koša s time da je u posljednjoj četvrtini u svega pet minuta ubacio 13 koševa što se na kraju pokazalo ka presudno jer u završnici utakmice, zbog udarca u glavu i krvarenja iz uha, nije mogao igrati sjajni šuter Klay Thompson (koljenom ga je udario Trevor Ariza).

Do tog incidenta Thompson je za 22 minute ubacio 20 koševa, a prema posljednjim informacijama sumnja se na lakši potres mozga.

Ono što je svakako obilježilo utakmicu jest jedna od najlošijih partija Jamesa Hardena koji je ubacio za njega ispodprosječnih 14 koševa (šut iz igre 2-11), ali je uz to imao čak 13 izgubljenih lopti što je novi neslavni NBA rekord. Svojom nezainteresiranom igrom Harden, drugi u poretku za MVP-a, se osramotio. Nakon sjajne predstave u četvrtoj utakmici kada je zabio 45 koševa (imao je samo jednu izgubljenu loptu!) potpuno je podbacio.

Kod Houstona je najbolji bio centar Dwight Howard sa 18 koševa, 16 uhvaćenih lopti i 4 blokade.

Tako će rookie trener Steve Kerr već u svojoj prvoj sezoni, nakon rekordnih 67 pobjeda imati priliku voditi momčad u velikom finalu. Kao igrač je osvojio pet titula NBA prvaka i jako dobro zna sve trikove. S obzirom na to da finalna serija počinje tek 4. lipnja jasno je kako će ozlijeđenim i namučenim igračima Warriorsa kao što su Stephen Curry (pao na glavu u četvrtoj utakmici i natukao lakat!) te spomenuti Klay Thompson dobro doći punih sedam dana odmora.

Ovo je Warriorsima prvo veliko finale nakon punih 40 godina čime su ispisali povijest. U finalu ih, kao što je poznato, čekaju Cleveland Cavaliersi predvođeni 4-erostrukim MVP-jem LeBronom Jamesom koji želi i treći prsten u karijeri. Ali prije svega želi u svoj rodni kraj donijeti titulu koju klubovi iz tri sporta (NFL, MLB i NBA) čekaju 51 godinu.