ČUDESAN NIZ

LeBron James prvi je igrač u NBA povijesti kojem je ovo uspjelo!

27.05.2015 u 17:21

Bionic
Reading

Plasmanom u finale NBA, košarkaši Cleveland Cavaliersa ispunili su zacrtani plan uoči početka sezone. Međutim, priča dana svakako je LeBron James kojem je ovo peti put zaredom da sa svojom momčadi igra u velikom finalu

Tako je 30-godišnji LeBron James napravio pravi podvig jer je postao prvi igrač u povijesti lige koji se plasirao peti put zaredom u veliko finale s dvije različite momčadi.

Podsjetimo, LeBron James je od 2011. do 2014. četiri puta zaredom igrao finale u dresu Miami Heata s kojim je dva puta postao prvak 2012. i 2013. godine.

Iako je u prvom krugu play-offa Cleveland ostao bez All-Starovog krilnog centra Kevina Lovea to nije omelo Jamesa koji je seriju protiv Atlanta Hawksa koju su Cavsi dobili sa 4-0, završio prosjekom od 30,3 koša, 11,0 skokova i 9,3 asistencije. Brojke kakve se rijetko viđaju!

Tako se James pridružio mnogim velikanima Boston Celticsa koji su u vrijeme svoje dominacije krajem 60-ih i početkom 60-ih godina čak osam puta u nizu igrali veliko finale. Međutim, James je s pet nastupa zaredom u velikom finalu prestigao sve ostale velikane kao što su Kareem Abdul-Jabbar, Michael Jordan, Larry Bird, Magic Johnson i drugi. Pitanje je samo gdje će se zaustaviti…

Dodajmo još kako će u velikom finalu Cavsi igrati protiv boljeg iz ogleda između Golden State Warriorsa i Houston Rocketsa, a omjer pobjeda u finalu Zapada trenutačno je 3-1 za Warriorse koji će biti i domaćini u petoj utakmici večeras (srijeda/četvrtak).