TENZIJE RASTU

Prljavi NBA; jedan od najružnijih poteza u doigravanju!

25.05.2015 u 08:26

Bionic
Reading

Cleveland Cavaliersi stigli su na korak do velikog finala nakon što su i u trećoj utakmici svladali Atlanta Hawkse nakon produžetka 114:111, a i ovaj njihov dvoboj obilježila je incidentna situacija pred kraj prvog poluvremena

Susreti Cavsa i Hawska nabrijani su s puno provokacija i prljavih poteza. Pisali smo o tome kako je Makedonac Pero Antić složio na parket LeBrona Jamesa u drugom susretu, a u trećem smo vidjeli lakat.

Naime, u završnici drugog dijela u jednom naguravanju Matthewa Dellavedova i Al Horforda, domaći košarkaš je pao na nogu igrača Hawksa koji je instinktivno reagirao i udario ga laktom.

Suci su nakon pregledane snimke isključili nervoznog Horforda.

'Trebao sam bolje postupiti, nisam si to smio dozvoliti, iz ovoga ću nešto definitivno naučiti', izjavio je Horford čiji su suigrači optužili Dellavedovu za prljavu igru tijekom cijele serije.

Prvo ime utakmice LeBron James, koji je stigao do 12. triple-double u doigravanju u svojoj karijeri (37 koševa, 18 skokova i 13 asistencija), stao je u obranu prozvanog Dellavedove.

'Ne pokušavamo nikoga ozlijediti. Želimo pobijediti i igramo agresivno. Dellavedova odrađuje svoj dio i igra najžešće koliko može svake večeri. Ako se oni fokusiraju na njega to im je krivi potez.'

Naravno, cijeli slučaj se proteže zbog ozljede Kylea Korvera s prošle utakmice kada ga je pri padu na sličan način, kao zamalo Horforda, teško ozlijedio Dellavedova. Video s druge utakmice pogledajte OVDJE.

Lakat pa isključenje