DUPLA KRUNA

Zagrepčanin Ivan Rudež ponovno prvak Švicarske!

24.05.2015 u 09:06

Bionic
Reading

Hrvatski trener Ivan Rudež, stariji brat NBA košarkaša Damjana Rudeža, odveo je svoju momčad Geneve Lions do još jedne titule prvaka Švicarske nadigravši u finalnoj seriji sa 4-1 Neuchatel. Tako je osvojio svoj peti trofej u tri sezone.

Tako je nakon nedavno osvojenog domaćeg kupa Ivan Rudež, bivši pomoćni trener Cedevite i Cibone osvojio duplu krunu. U petoj utakmici, koju su gosti bolje otvorili, bilo je 78:68 za Geneve Lions. Uz Rudeža u momčadi Geneve Lionsa slavio je još jedan Hrvat, 36-godišnji Riječanin Andrej Štimac.

Nakon ovakvog uspjeha vrijeme je da mladi zagrebački trener, koji je jedno vrijeme vrlo uspješno radio u Slovačkoj, dobije priliku u nekom jačem europskom klubu jer očito se radi o vrlo nadarenom strategu. Kada za njega nije bilo mjesto u nekom hrvatskom klubu Ivan Rudež je do uspjeha i poštovanja odlučio doći puno težim putem. Uostalom, svoje trenerske početke u Švicarskoj je imao i legendarni Duško Ivanović, trenutačno trener grčkog Panathinaikosa.

'Želja mi je voditi veće momčadi u jačim ligama - to je neki dugoročnicilj. Sada sam potpuno posvećen klubu Geneve Lions, a on je svakomsezonom sve jači i veći', kazao je nedavno Ivan Rudež.

Slično kao i njegov brat Damjan, koji je okolnim putem stigao do milijunskog ugovora u NBA ligi, Ivan je na vrijeme shvatio kako je jedina formula uspjeha rad, rad i samo rad. Te naravno ulaganje u sebe. Košarka evoluira velikom brzinom i treneri koji to ne prate već su odavno postali bivši.