CAVSI POVELI 1-0

J. R. Smith i LeBron uništili Atlantu u gostima; ozljeda Carrolla!

21.05.2015 u 10:12

Bionic
Reading

Košarkaši Clevelanda slavili su u noći sa srijede na četvrtak na gostovanju u Atlanti s 97:89 u prvoj utakmici finala Istočne konferencije NBA lige.

Pobjedničku momčad je s 31 košem, osam skokova i šest asistencija predvodio LeBron James, dok je J. R. Smith ubacio 28 poena, a uz to je ubilježio osam skokova i tri asistencije. Posebno je raspoložen šuterski bio Smith koji je pogodio ukupno osam trica iz 12 pokušaja! Smith je posebno učinkovit bio u seriji Cavsa 22:4 krajem treće i početkom posljednje četvrtine kada je ubacio 17 koševa. Tristan Thompson ubilježio je 14 koševa i 10 skokova, a ruski centar Timofej Mozgov je dodao 10 koševa i 11 skokova.

'Kad sam počeo šutirati, svi su mi govorili da samo nastavim', rekao je Smith, glavni kreator odlučujuće prednosti gostiju.

'Kad je on vruć, onda se sve dimi', slikovito se o Smithovoj predstavi izrazio njegov trener David Blatt.

Kod domaćih Hawksa najefikasniji je s 27 koševa bio Jeff Teague, a Al Horford je postigao 16 poena uz sedam skokova dok je Paul Millsap dodao 13 koševa.

Dodajmo još kako je Atlantu ostala bez svog najboljeg igrača u play-offu DeMarrea Carrolla koji je ozlijedio koljeno pet minuta prije kraja utakmice. Prve prognoze nisu baš najbolje, a bez Carrolla - koji sjajno čuva LeBrona - Hawksi će teško proći u finale.

'DeMarre je kompletan igrač. Njegov je doprinos na oba kraja terena bio vrlo velik', izjavio je trener Atlante Mike Budenholzer čiji će pomoćnici na čelu s bivšim hrvatskim izbornikom Nevenom Spahijom sada morati smisliti način kako zaustaviti Jamesa, Smitha i društvo, najvjerojatnije bez Carrollove pomoći.

Druga utakmica je na rasporedu u noći s petka na subotu, također u Atlanti.