HOUSTON IZJEDNAČIO

LeBron nije izdržao; s amajlijom na glavi odigrao savršeno!

07.05.2015 u 10:28

Bionic
Reading

Košarkaši Cleveland Cavaliersa i Houston Rocketsa u drugim su utakmicama drugog kruga play-offa NBA lige uzvratili Chicago Bullsima, odnosno Los Angeles Clippersima za poraze u prvim dvobojima, pa je omjer u obje te serije izjednačen na 1-1 u pobjedama, Cavsi su svladali Bullse sa 106:91, a Rocketsi Clipperse sa 115:109.

LeBron James – koji je uoči utakmice donio odluku kako će vratiti prepoznatljivu traku na glavu (tzv. amajlija) – furiozno je ušao u utakmicu koju su njegovi Cavsi morali dobiti kako bi zadržali izglede za ulazak u finale Istočne konferencije, u prvih je 12 minuta postigao 14 koševa, a Cavsi su ostvarili prednost od 38:18. Prednost domaćih u trećoj četvrtini narasla je i do 25 razlike (72:47) prije no što su se gosti serijom 14-0 pokušali vratiti u dvoboj. No, tada je James ponovno s nekoliko spektakularnih poteza odveo utakmicu u mirnije vode.

James – koji je nakon poraza u prvoj utakmici očito odlučio uzeti stvari u 'svoje ruke' - utakmicu je završio sa 33 koša, osam skokova i pet asistencija, a Kyrie Irving je dodao 21 za pobjednički sastav. Ukratko, odigrao je savršenu utakmicu i ako tako nastavi Bullsi će teško proći dalje...

Odluku sam donio prije utakmice, nemam neki poseban razlog. Ispada kako traka za glavu isporučuje', kazao je sa smiješkom LeBron koji eto, nije dugo izdržao bez svog zaštitnog znaka.

Kod Bullsa najefikasniji su bili Jimmy Butler sa 18 koševa, te Derrick Rose sa 14 koševa (šut iz igre 6-20!), 10 asistencija i sedam skokova.

Serija sada seli u Chicago gdje se u petak i nedjelju igraju sljedeće dvije utakmice.


Odličnu utakmicu vidjeli su gledatelji u Houstonu, a njihovi Rocketsi su na kraju ostvarili važnu 115:109 pobjedu protiv Clippersa koji su i drugu utakmicu zaredom igrali bez svog junaka iz prvog kruga Chrisa Paula zbog ozljede butnog mišića.

'Nije još sigurno hoće li Paul igrati treću utakmicu serije iako sam uvjeren kako će nam se uskoro vratiti', kazao je trener Clippersa Doc Rivers.

James Harden je u posljednjoj četvrtini postigao 16 od svojih ukupno 32 koša, te je bio najzaslužniji za pobjedu Rocketsa koji su se tako oporavili od domaćeg poraza u prvoj utakmici. Uz Hardena, odlični su u domaćem sastavu bili i Dwight Howard sa 24 poena i 16 skokova, te Trevor Ariza sa 15 ubačaja i 13 skokova. Blake Griffin briljirao je u prvom poluvremenu za Clipperse u kojem je postigao 26 od svojih ukupno 34 poena, a tomu je dodao i 15 skokova, Jamal Crawford je ušavši s klupe dodao 19 koševa, dok je DeAndre Jordan sakupio 16 koševa i 12 skokova.

Nakon što su u sva četiri para drugog kruga doigravanja NBA lige odigrana po dva susreta, u sva četiri je omjer pobjeda 1-1 što obećava vrlo zanimljiv nastavak borbe za ulazak u konferencijska finala. Večer prije na 1-1 su u svojim serijama poravnali Atlanta Hawksi protiv Washington Wizardsa, te Memphis Grizzliesi protiv Golden State Warriorsa.

NBA liga

Doigravanje

Cleveland - Chicago 106:91
trenutni rezultat 1:1 sljedeća ut. 8.5.
Houston - L.A. Clippers 115:109
trenutni rezultat 1:1 sljedeća ut. 8.5.