CONLEY SE VRATIO

Atlanta rutinski preko Wizardsa, prekinut niz Warriorsa

06.05.2015 u 09:13

Bionic
Reading

Košarkaši Atlanta Hawksa pobijedili su u drugoj utakmici polufinala play-offa Istočne konferencije NBA lige kod kuće oslabljene Washington Wizardse s 106:90 i izjednačili rezultat na 1-1 u seriji na četiri pobjede. Dodajmo kako su Memphis Grizzliesi nadigrali najbolju momčad lige Golden State Warriorse sa 97:90 te su time izjednačili rezultat u seriji na 1-1. Tako je niz Warriorsa od 21 domaće pobjede prekinut u drugom krugu play-offa

Nakon što su iznenađujuće izgubili prvu utakmicu, najbolja momčad Istoka je u drugoj lako došla do pobjede, a Washington je u utakmici vodio samo jednom i to u drugoj minuti. DeMarre Carroll (22), Paul Millsap (18) i Al Horford (18) su predvodili Atlantu, čiji je pomoćni trener Neven Spahija. Kod Wizzardsa su najbolji bili Ramon Sessions (21) i Bradley Beal (20), a klub iz glavnog grada doživio je i prvi poraz u doigravanju nakon što su u 1. kolu s 4-0 izbacili Toronto.

Međutim treba reći kako je Washington igrao bez svog najboljeg igrača Johna Walla koji je zbog ozljede zgloba lijeve ruke ostao na klupi u odijelu.

Treća utakmica igra se u subotu u Washingtonu.

Nakon utakmice Atlanta Hawks - Washington Wizards u Oaklandu su svoju drugu utakmicu igrali . Prije početka utakmice Stephen Curry je uz ovacije gledatelja dobio MVP trofej za najkorisnijeg igrača lige. Pogodio je Curry prva četiri šuta, ali nisu ga najbolje pratili suigrači tako da je čvrsta obrana Memphis Grizzliesa radila velike probleme najboljoj momčadi lige koja kod kuće nije izgubila od siječnja (Chicago Bulls). Na kraju je Memphis slavio 97:90, a jedan od najzaslužnijih svakako je povratnik nakon ozljede oka i jagodične kosti, playmaker Mike Conley koji je ubacio 22 koša (igrao je s maskom).Zach Randolph dodao je 20 koševa i 7 skokova, a Marc Gasol i Courtney Lee dodali su svaki po 15 koševa.

Kod domaćina Stephen Curry je ubacio 19 koševa (trice 2-11), a Klay Thompson dodao je 13 koševa (šut iz igre 6-15). Warriorse je poraza koštalo čak 20 izgubljenih lopti što je vjerojatno zabrinulo trenera Stevea Kerra uoči treće utakmice koja se igra u subotu.

'Mislim da ćemo im moći uzvratiti kako što smo to radili tijekom cijele sezone', kratko je nakon utakmice kazao Curry.

NBA liga

Doigravanje

Atlanta - Washington 106:90
trenutni rezultat 1:1 sljedeća ut. 9.5.
Golden State - Memphis 90:97
trenutni rezultat 1:1 sljedeća ut. 9.5.