BULLSI KIKSALI

Bogdanović opet sjajan; Netsi u trileru šokirali Hawkse!

28.04.2015 u 08:55

Bionic
Reading

Brooklyn Netsi u četvrtoj utakmici prvog kruga play-offa nadigrali su nakon produžetka u pravom trileru sa 120:115 najbolju momčad Istoka Atlanta Hawkse, a opet je velik doprinos pobjedi domaćih dao hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović. Tako je Atlanta nakon vodstva 2-0 doživjela mali šok jer ipak ju je dva puta dobila momčad koja se jedva plasirala u play-off i od koje je u sezoni imala 22 pobjede više

U pobjedi kojom su Brooklyn Netsi poravnali rezultat u seriji na 2-2 Bogdanović je sudjelovao sa 15 koševa, šest skokova i tri asistencije.

Ponovno je Bogdanović počeo u petorci, a u igri je proveo 44 minute (iz igre je gađao 6-12, trice 3-6). U zadnje tri play-off utakmice Bogdanović je na prosjeku od 11,3 koša (u sezoni je imao prosjek od 9,0 koševa) što samo govori kako je trener Lionel Hollins pogodio što je našeg košarkaša vratio u startnu petorku (ispao je rookie Markel Brown nakon prve utakmice play-offa).

'Njegovo iskustvo izuzetno nam je važno u ovakvim utakmicama', kratko je o Bogdanoviću rekao trener Hollins.

Najbolji kod Netsa bio je playmaker je Deron Williams s 35 koševa i sedam asistencija (trice je gađao 7-11), a zanimljivo je kako je u posljednjoj četvrtini ubacio 16 koševa što je svega dva koša manje nego je Williams ubacio ukupno u prve tri utakmice. Za igrača kojeg plaćaju 20 milijuna dolara po sezoni može se reći kako je u prve tri utakmice – razočarao.

Uz Williamsa opet je sjajan bio i centar Brook Lopez sa 26 koševa i 10 skokova. Kod Atlante su po 20 koševa ubacili playmaker Jeff Teague (imao je i 11 asistencija!) te borbeni DeMarre Carroll.


U ostalim utakmicama dogodilo se i jedno veliko iznenađenje. Milwaukee Bucksi su pobjedom kod Chicago Bullsa 94:88 smanjili rezultat serije na 3-2. S obzirom na to da su Bullsi vodili sa 3-0 sigurno im neće biti lako jer se šesta utakmica igra u Milwaukeeju. Kod Milwaukeeja je najbolji bio mladi playmaker Carter-Williams sa 22 koša, osam skokova i devet asistencija, a Khris Middleton je ubacio 21 koš.

'Vjerovali smo da ih možemo pobijediti i osjećali smo da nije vrijeme za odlazak kući', rekao je Middleton.

Kod gostiju najbolji je bio Pau Gasol sa 25 koševa, 10 skokova i dvije blokade dok je Jimmy Butler ubacio 20 koševa te je uz to imao 10 skokova. Potpuno je podbacio Derrick Rose koji je za 13 koševa potrošio 20 šuteva, promašio svih sedam pokušaja za tricu i izgubio šest lopti. Uz to, Carter je baš preko njega postigao većinu koševa. Šesta utakmica na rasporedu je u noći s četvrtka na petak u Milwaukeeju.

Pobjednik ove serije u konferencijskom polufinalu će igrati protiv Clevelanda koji će biti znatno oslabljen. Cavsi su objavili da Kevin Love neće igrati nijednu utakmicu te serije zbog ozljede ramena, a prve dvije utakmice će propustiti i J. R. Smith koji je suspendiran zbog najmjernog udaranja igrača Celticsa Jaea Crowdera.

Posljednja utakmica dana igrala se u Portlandu gdje su domaći pobjedom 99:92 nad Memphisom smanjili rezultat u seriji na 3-1. Sljedeća se igra u Memphisu gdje Marc Gasol i društvo u play-offu rijetko gube. Kod Portlanda najbolji je bio Damian Lillard sa 32 koša i 7 asistencija, LaMarcus Aldrige je spojio 18 koševa i 12 skokova, C. J. McCollum ubacio 18 koševa, a iznimno važan doprinos dao je centar MeyersLeonard s 13 koševa i 13 skokova, gađajući trice 3-3. Kod gostiju, Gasol sa 21 košem, sedam skokova i šest asistencija.

NBA liga

Doigravanje

Brooklyn - Atlanta 120:115 pr.
trenutni rezultat 2:2 sljedeća ut. 29.4.
Chicago - Milwaukee 88:94
trenutni rezultat 3:2 sljedeća ut. 30.4.
Portland - Memphis 99:92
trenutni rezultat 1:3 sljedeća ut. 29.4.