ODGODITI PROSLAVU U ZAGREBU

Cedevita vjeruje u čudo protiv Zvezde: Nije još gotovo!

27.04.2015 u 11:52

Bionic
Reading

Nakon prve dvije finalne utakmice regionalne ABA lige Crvena zvezda povela je pred svojim navijačima sa 2-0, ali ostao je dojam kako je Cedevita mogla ostvariti barem jednu pobjedu i time pokvariti planove klubu iz Beograda koji još nikada nije osvojio titulu prvaka Jadranske lige

Prve dvije utakmice Crvena zvezda dobila je s ukupno 13 koševa razlike (68:59, 69:65), ali treba reći kako je u obje utakmice Cedevita imala svoju šansu. Zanimljivo, u obje utakmice Zvezda je nakon prvih 10 minuta imala veliko vodstvo (24:9 tj. 22:8) što se na kraju pokazalo kao – nedostižno.

'Kad se takva prednost dozvoli protivniku koji ima kvalitetu i igra na svom terenu, jako je teško utakmicu kompletno okrenuti', kratko je probleme u tim prvim četvrtinama opisao trener Cedevite Jasmin Repeša.

Identičan scenarij, kada je vodstvo od 2-0 u seriji u pitanju, dogodio se u polufinalu protiv Budućnosti, ali Cedevita je uspjela napraviti malo čudo te nakon dvije zagrebačke pobjede šokirati ambiciozni klub iz Podgorice. I ovaj puta tražit će se ulaznica više jer svi ljubitelji košarke uživo žele svjedočiti utakmici(ama) protiv Zvezde. Svi navijači nadaju se da će se igrati dvije utakmice…

S obzirom na to da je od ove sezone uveden play-off, u Zvezdi sada malo mirnije spavaju nego prošle sezone kada ih je u polufinalu beogradskog Final Foura šokirala zagrebačka Cibona predvođena Dariom Šarićem. Naravno, želja trenera Zvezde Dejana Radonjića jest ta da sve završi u tri utakmice da se u momčad ne uvuče nervoza, a plan trenera Cedevite Jasmina Repeše jasan je: napraviti sve da se izbori odlučujuća peta utakmica u Beogradu!

Sljedeća utakmica igra se u Domu sportova (dvorana 2) u srijedu u 20:30 sati i nema sumnje da će Ukić, Tomas, Barać i društvo napraviti sve da Zvezda sa 3-0 ne slavi povijesnu titulu usred Zagreba. Dakle, plan je odgoditi slavlje igrača i stručnog stožera (te VIP gostiju među kojima će biti i koji navijač) u Zagrebu. Kratko i jasno! Na nekim forumima pojavila se informacija da će mala skupina navijača Zvezde pokušati doći na utakmicu, tako da će policija vjerojatno imati pune ruke posla. U ovom trenutku to se ne čini baš pametnom odlukom i vjerojatno je to samo glasina.


Brojke govore sljedeće: Zvezda je u 26 kola izgubila samo dvije utakmice te još jednu u polufinalu play-offa od Partizana. Dakle, u ovom trenutku nadigrati Zvezdu tri puta u nizu izgleda kao – nemoguća misija.

'Sigurno da je 2-0 velika prednost, no mi nismo tako davno bili u sličnoj situaciji. Istina da je Zvezda sigurno jedan jači protivnik nego što je bila Budućnost i da će eventualni povratak, odnosno okretanje serije, biti jako teško. Međutim, dok se igra nadamo se da to možemo napraviti. Mislim da imamo mentalno jaku ekipu da možemo takve stvari raditi, ali sve ćemo vidjeti već u prvoj sljedećoj utakmici, koja se igra u srijedu u Zagrebu', kazao je uoči treće utakmice trener Cedevite Jasmin Repeša.

Iskusni playmaker Roko Leni Ukić, koji je u drugoj utakmici imao double-double učinak od 10 koševa i 10 asistencija, prepun samopouzdanja je kazao:

'Mislim da smo danas bili bolji. Ostali smo ponovno jedan mali korak kratki, ali to u play-offu ne znači ništa. Sada je 2-0 za njih i to je velika prednost, no mislim da serija nije gotova i imamo svoje šanse', poručio je 31-godišnji Ukić.

Tako je Crvena zvezda napokon došla u priliku ugrabiti trofej koji joj nedostaje u kolekciji. U momčad je uložen ogroman novac, a šest titula prvaka ABA lige koje ima najveći rival Partizan očito je itekako boli. Čak je i na njezinu inicijativu sustav natjecanja promijenjen jer tko zna kako bi cijela priča završila da se i ove sezone igrao Final Four. U jednoj utakmici Ukić i društvo svakako bi imali puno veće šanse nego u seriji koja se igra na tri pobjede. Ali, kako bi rekao trener Repeša, 'dok se igra, nadamo se da to možemo napraviti'.

Dodajmo još da se četvrta utakmica, ako bude potrebno, također igra u Domu sportova (dvorana 2) u četvrtak u 20:30 sati.