NETSI SREDILI HAWKSE

Bogdanović navijače podsjetio na Dražena; kakva utakmica!

26.04.2015 u 00:47

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović u pobjedi 91:83 svojih Brooklyn Netsa nad najboljom momčadi Istoka Atlanta Hawksima ubacio je 19 koševa, a uz to je odigrao sjajnu obranu na najpreciznijem šuteru lige Korveru

Bila je to treća utakmica u seriji i prva Brooklyn Netsa pred njihovim navijačima. Iako su u sezoni izgubili sva četiri dvoboja protiv Atlante - te su uz to tijesno izgubili obje u play-offu - sada su najboljoj momčadi Istoka održali pravu lekciju. Smanjili su rezultat u seriji na 1-2 a sljedeća utakmica igra se već u ponedjeljak također u Brooklynu.

Bogdanović je u igri proveo 34 minute, a za to je vrijeme imao šut iz igre 7-13 (trice 3-7) uključujući sjajno zakucavanje na postavljenu obranu Hawksa. Svojom sjajnom šuterskom predstavom i željom za pobjedom Bogdanović je starije navijače Netsa podsjetio na Dražena Petrovića, igača čiji dres s brojem 3 visi pod svodom dvorane. Kakva utakmica našeg košarkaša!


Iako su Netsi nakon prvih 12 minuta vodili sa velkih 15 koševa razlike (Boganović je ubacio 11 koševa!) do polovice treće četvrtine razlika se potpuno otopila. Kada su pred kraj treće četvrtine Hawksi poveli 62:58 činilo se kako su preuzeli incijativu. Međutim, tada Netsi rade seriju od čak 18:0 i do kraja više nisu ispuštali prednost.

Kod Netsa najbolji bio Brook Lopez sa 22 koša i 13 skokova, a odličan je bio i Young sa 18 koševa i 11 skokova. Veteran Johnson dodao je 16 koševa i 10 skokova.

Kod gostiju najbolji je bio borbeni Carroll sa 22 koša, a krilni centar Millsap ubacio je 18 koševa te je uz to imao čak 17 skokova.

Naravno, Bogdanovićevom partijom bili su oduševljeni i američki komentatori što se može čuti i vidjeti u video prilogu.