NBA NOVOSTI

Trener Oklahome dobio otkaz; ozljeda Duranta mu presudila

23.04.2015 u 12:17

Bionic
Reading

Neulazak u doigravanje NBA lige ove sezone Oklahoma City Thundera rezultirao je otkazom treneru momčadi Scottu Brooksu (49), koji je na toj dužnosti bio posljedjnih sedam sezona. Tako ispada kako je Brooksu presudila ozljeda najboljeg igrača Thundera Kevina Duranta

Thunder je sezonu okončao s omjerom 45-37 i zauzeo deveto mjesto u Zapadnoj konferenciji iako su zbog ozljeda dvije trećine sezone bili bez svog prvog strijelca Kevina Duranta, a zbog ozljeda su više utakmica propustili Russell Westbrook i Serge Ibaka, a isti su omjer imali i New Orleans Pelicansi, koji su ušli u doigravanje.

"Ovo je vrlo teška odluka iz više aspekata. Scott nam je pomogao izgraditi identitet momčadi i zaslužio je svoje mjesto u povijesti kluba. Važno je napomenuti kako razlog za otkaz Brooksu nije prošlosezonski učinak, već naš osjećaj da moramo napraviti promjenu kako bismo napredovali", objavio je generalni menadžer Thundera Sam Presti.

Brooks je preuzeo dužnost trenera Oklahoma Cityja početkom sezone 2008/09. nakon što je momčad pod vodstvom P.J. Carlesima krenula s omjerom 1-12. U sezoni 2009/10. proglašen je trenerom godine u NBA-u, a 2012. je vodio Thunder do velikog finala doigravanja u kojemu je izgubio od Miami Heata.

Tijekom svog boravka na klupi Oklahome Brooks je ostvario 338 pobjeda i 207 poraza u ligaškom dijelu sezone, te 39 pobjeda i 34 poraza u doigravanju.

Kao kandidati za novog trenera Thundera slove sveučilišni treneri Billy Donovan s Floride i Kevin Ollie s Connecticuta. Ollie je svoju igračku karijeru završio upravo u momčadi Thundera za koju je nastupao u sezoni 2009/10. kada je bio suigrač Duranta, Westbrooka i Ibake.