KRZYZEWSKI KAO PREVAGA

Sin Stojka Vrankovića ušao u povijest; prvi Hrvat kojem je to uspjelo!

16.04.2015 u 10:06

Bionic
Reading

Antonio Vranković, sin hrvatske košarkaške legende Stojka Vrankovića, donio je odluku gdje će nastaviti karijeru. Odlučio se za aktualne NCAA prvake Duke Blue Devilse, momčad koju vodi izbornik SAD-a i 5-erostruki prvak sveučilišne košarke Mike Krzyzewski

Tako je 18-godišnji Vranković, centar visok 211 cm, nakon sjajnih igara u dresu srednjoškolske momčadi iz Floride Pine Crest donio odluku gdje će nastaviti karijeru. Za njega su veliki interes pokazivali sveučilište Syracuse te iz elitna sveučilišta iz IVY lige kao što su Harvard i Yale. Međutim, Vranković se ipak odlučio za ponajboljeg trenera svijeta Krzyzewskog te momčad Duke Blue Devilsa koja brani titulu NCAA prvaka. Vranković je tako postao prvi Hrvat u momčadi Duke Blue Devilsa, jedne od pet najboljih NCAA momčadi svih vremena. Ipak se poziv najbolje NCAA momčadi ne odbija!


'Ponosan sam što mogu objaviti kako sam se obvezao prijeći na sveučilište Duke. Također se želim zahvaliti svim trenerima koji su me željeli i koji su pokazali interes', napisoa je na svom Twitter profilu mladi Vranković koji je svojim igrama u dresu srednjoškolske momčadi Pine Crest oduševio brojne NCAA skaute. Još danas se prepričava njegova utakmica kada je protiv Taravella u pobjedi 87:65 ubacio 55 koševa, a uz to je imao 17 skokova. U zadnje vrijeme često ga uspoređuju, po stilu igre naravno, s Crnogorcem u dresu Orlando Magica Nikolom Vučevićem. Nema sumnje kako će kod trenera kao što je Krzyzewski mladi Vranković napredovati. Sljedeća stanica je NBA!