PREMA 'CLASICU' U MADRIDU

Dario Šarić odličan, pobjede ipak Realu i Barceloni

15.04.2015 u 23:35

Bionic
Reading

U prvim susretima četvrtfinala košarkaške Eurolige španjolski velikani Barcelona i Real Madrid ostvarili su pobjede protiv Olympiakosa i Anadolu Efesa te u seriji na tri pobjede poveli 1-0.

Barcelona je pobijedila Olympiakos 73-57, dok je Real slavio protiv Efesa 80-71. Barcu su do uvjerljivog slavlja predvodili Boštjan Nachbar i Juan Carlos Navarro sa po 10 koševa. Hrvatski košarkaš Ante Tomić ubacio je šest koševa uz četiri skoka, dok je Mario Hezonja dodao pet koševa uz tri skoka.

U grčkim redovima nitko nije zabio više od deset koševa, a najefikasniji su bili Dimitrios Agravanis s devet i Othello Hunter sa sedam koševa. Amerikanac s hrvatskom putovnicom Oliver Lafayette zabio je pet koševa.


U drugom dvoboju Real Madrid je slavio protiv Anadolu Efesa 80-71. Domaćine su do trijumfa predvodili K.C. Rivers sa 21 košem, te Gustavo Ayon sa 14 koševa. Kod gostiju najefikasniji su bili naš Dario Šarić sa 13 koševa i pet skokova, te Cedi Osamn sa 11 koševa. Amerikanac s hrvatskom putovnicom Dontaye Draper zabio je šest koševa uz četiri skoka.

Druge utakmice su na rasporedu u petak, ponovo u Madridu i Barceloni. Plasman na 'Final Four', koji će se igrati u Madridu od 15. do 17. svibnja izborit će sastavi koji prvi ostvare po tri pobjede.