ZBOGOM!

Gurović i njegov Draža odoše u mirovinu

29.09.2009 u 17:35

Bionic
Reading

Sjećate li se Milana Gurovića, srpskog košarkaša poznatog po tetovaži Draže Mihajlovića i izjavi 'ne kažem da su svi Srbi debili, ali ima nas dosta'? E, taj Gurović objavio je prekid profesionalne karijere

Ma što netko mislio o Milanu Guroviću, ipak je riječ o vrsnom košarkašu, koji je s reprezentacijom osvojio dva europska zlata i naslov svjetskog prvaka. Unatoč neospornoj kvaliteti, Gurovića u Hrvatskoj prvenstveno povezuju s njegovom tetovažom Draže Mihajlovića, zbog čega je imao puno problema u karijeri.

Podsjećamo, još dok je igrao za Partizan, Guroviću je bilo zabranjeno nastupati u Hrvatskoj ukoliko spornu tetovažu ne prekrije zavojem ili znojnikom. Kako je to odbio učiniti, hrvatski sud zabranio mu je nastupe u Lijepoj Našoj zbog poticanja mržnje.

Kako bilo, Gurović zaista nije igrao u Hrvatskoj, niti u dresu Partizana, niti Zvezde, a niti ostalih klubova u kojima je igrao. Zanimljivo, Hrvatska nije bila jedina koja mu je zabranila pokazivati Dražu, učinila je to i BiH, a odluke obiju država podržala je i Turska.

Gurović je u karijeri igrao za NAP, Peristeri, Barcelonu, AEK, Trst, Malagu, Vojvodinu, Partizan, Juventus, Crvenu zvezdu, Trefl Sopot i Galatasaray.