VELIKA ČAST

Vlade Divac se vratio u NBA; ima globalnu prepoznatljivost!

04.03.2015 u 12:09

Bionic
Reading

Vlade Divac, bivši košarkaš Sacramento Kingsa, imenovan je u utorak za dopredsjednika ove NBA momčadi za košarkaške i klupske operacije, objavljeno je na službenom internetskom portalu kluba.

Divca je za jednog od svojih najbližih suradnika izabrao vlasnik Kingsa Indijac Vivek Ranadive koji je za bivšu klupsku legendu ustvrdio kako ima 'jedinstvenu perspektivu i globalnu prepoznatljivost koja će još više doprinijeti dizanju popularnosti momčadi u svijetu'.

Aktualni predsjednik Srpskog olimpijskog odbora s veseljem je prihvatio poziv za povratak u klub koji je 2009. godine umirovio dres s njegovim brojem 21.

'Velika mi je čast vratiti se u grad koji mi je toliko toga pružio. Često sam maštao o tome kako bih mogao pomoći klubu i našim navijačima u ostvarenju NBA sna i osvajanju najveće nagrade', izjavio je Divac prilikom predstavljanja u novoj ulozi u kojoj bi trebao biti i savjetnik za mlade europske igrače koje bi Kingsi mogli angažirati.

Divac je kao igrač u 16 NBA sezona provedenih u LA Lakersima, Charlotte Hornetsima i Sacramento Kingsima postao jedan od samo četvorice košarkaša koji su uspjeli ostvariti više od 13.000 poena, 9000 skokova, 3000 asistencija, 1200 ukradenih lopti i 1600 blokada. Osim njemu, to je još uspjelo Kareemu Abdul-Jabbaru, Hakeemu Olajuwonu i Kevinu Garnettu. Šest sezona koje je Divac proveo u Kingsima smatraju se najuspješnijim razdobljem u klupskoj povijesti, kad je momčad u sezoni 2001/02. uspjela ostvariti najbolji omjer u regularnom dijelu lige (61-21), ali je zaustavljena u sedmoj utakmici finala Zapadne konferencije od kasnijih prvaka LA Lakersa.