POTEZ DANA U NBA-U

Dribling i ludo dodavanje; Australac zamalo pao na nos!

27.02.2015 u 12:10

Bionic
Reading

Na NBA utakmici između Cleveland Cavaliersa i vodeće momčadi Zapada Golden State Warriorsa krilni igrač gostiju Andre Iguodala svojim je driblingom nadmudrio Australca u domaćoj momčadi Matthewa Dellavedovu koji je zbunjen pao na parket

Iako su Golden State Warriorsi poraženi 110:99 od Cleveland Cavaliersa (LeBron James ubacio je 42 koša!), ponajbolje momčadi Istoka i jednog od kandidata za NBA titulu, potez utakmice ipak je izveo gostujući igrač.

Početkom druge četvrtine Andre Iguodala krenuo je u kontranapad i kada se sjurio u reket ispred njega se pojavio nešto niži Matthew Dellavedova, kojeg je spretni Iguodala dribligom izbacio iz ravnoteže (zamalo je pao na nos!). Iguodala mu je pobjegao i nakon toga je elegantno iza leđa dodao suigraču Davidu Leeju za lagani koš.


Na video snimci se vidi kako je zbunjeni Dellavedova u padu pokušao rukama uloviti svestranog Iguodalu, ali je igrač Warriorsa bio brži što je nasmijalo TV komentatore te gledatleje u dvorani Quicken Loans Arena.

Ipak je do drugog razreda srednje škole Iguodala paralelno uz košarku trenirao i atletiku gdje je bio jedan od najperspektivnijih skakača u vis. Eksplozivnost iz atletike svakako mu je pomogla i u NBA karijeri…