DUHOVITI NURKIĆ

Bahati potez Bosanca koji je naljutio NBA zvijezde!

26.02.2015 u 09:19

Bionic
Reading

Jusuf Nurkić, bivši centar zagrebačke Cedevite i Zadra, prije godinu dana nije mogao ni sanjati kako će postati standardni član prve petorke NBA momčadi. Danas je bez njega igra Denvera nezamisliva, a zbog svog osebujnog stila igre postao je ljubimac navijača

Prije dvije-tri godine, mnogi košarkaški stručnjaci sumnjičavo su vrtjeli glavom kada je 213 cm Nurkić bio u pitanju. Teška ozljeda noge na dulje ga je vrijeme odvojila od parketa, ali hrvatski stručnjak Aco Petrović među prvi je prepoznao u ovom 127 kg teškom centru NBA potencijal.

Na NBA draftu 2014. Nurkić je izabran kao vrlo visoki 16. pick u prvoj rundi (Chicago Bullsi su ga iste večeri proslijedili i Denver Nuggetse), a već kao rookie snažni Nurkić nametnuo se u najjačoj ligi svijeta. Međutim, ono po čemu se dopao navijačima Nuggetsa je smisao za humor tijekom utakmica. Tako je često nakon blokada, zakucavanja ili nekog ludog koša svojim gestikulacijama (bilo je i trash talka!) znao izludjeti protivnika.


Na utakmici protiv Phoenix Sunsa, koju je Denver izgubio 110:96, u jednom trenutku na Nurkiću je ostao puno niži i slabiji Markief Morris, a snažni 20-godišnji BiH reprezentativac lakoćom ga je ramenom probio i oborio na parket, a nakon što suci nisu ništa svirali elegantno je položio loptu u koš i nježno je spustio zbunjenom Morrisu u krilo (zbog ponižavanja protivnika suci su mu odmah dali tehničku grešku). Naravno, zvijezde Phoenixa bile su ljutite zbog ovog poteza, ali s obzirom na to da se igralo u Denveru utišali su ih navijači u Pepsi Centeru.

Nurkić je utakmicu završio sa osam koševa i osam skokova za 21 minutu provedenu na parketu.

Netko će ovaj Nurkićev potez nazvati bahatim, ali svi koji ga poznaju znaju kako je to njegov stil od prvih dana. Jednostavno se voli nadigravati i ponekad našaliti s protivnikom. Naravno, ima tek 20 godina i ponekad malo pretjera što se može opravdati njegovim neiskustvom u kombinaciji s temperamentom.