UPRAVNI ODBOR ODLUČUJE

Predsjednik HKS-a Radić na potezu; tko bi trebao biti izbornik?

04.02.2015 u 13:28

Bionic
Reading

Čelni ljudi Hrvatskog košarkaškog saveza uskoro će održati sastanak Upravnog odbora na kojem će odlučiti tko će biti izbornik hrvatske reprezentacije koju u rujnu čeka Eurobasket

Sam podatak da će se jedna od skupina Eurobasketa, koji će se od 5. do 20. rujna održati u četiri države (Hrvatska, Francuska, Njemačka i Latvija), igrati u Zagrebu dovoljno govori o tome koliko je važno izabrati najbolju moguću opciju za nasljednika Jasmina Repeše. Vremena za eksperimentiranje - nema, a čini se da će se novi (stari) izbornik birati između ova tri imena: Aleksandar Petrović, Neven Spahija i Velimir Perasović.

Petrović je u dva navrata vodio Hrvatsku (1995. i 2001) te je posljednji izbornik s osvojenom medaljom (bronca 1995. na EP-u u Grčkoj). Spahija također ima iskustvo vođenja A reprezentacije, ali nije napravio zapaženiji rezultat (četvrtfinale na EP-u 2005).

Podsjetimo, Hrvatska se na Eurobasketu 2015. nalazi u skupini C s Nizozemskom, Grčkom, Slovenijom, Makedonijom i Gruzijom, a od šest reprezentacija dalje u osminu finala idu po četiri najbolje iz svake skupine.

'Upravni odbor HKS-a, u kojem se nalazi 11 članova, do kraja ovog mjeseca svakako će raspravljati o tome. Iskreno se nadamo da ćemo imati izbornika do kraja veljače', potvrdio je za tportal.hr glavni tajnik HKS-a Željko Drakšić.


Aco Petrović, koji trenutačno obnaša funkciju predsjednika Cibone, još prije je 'kazao kako je zainteresiran za tu poziciju, ali da ne želi hipotetski ništa govoriti'. U međuvremenu je Perasović dobio otkaz u španjolskoj Valenciji i sad ga više ništa ne sprečava da napokon sjedne na klupu reprezentacije, što mu je bila velika želja prije nekoliko sezona. Dodajmo još kako je Spahija u razgovoru za Sportske novosti između ostalog kazao kako su ga zvali iz HKS-a te je dodao da 'za njegovo imenovanje na mjesto izbornika postoje minimalne šanse'.

Dakle sada se čeka to da predsjednik HKS-a Danko Radić napokon obavi razgovor s Velimirom Perasovićem (koliko doznajemo, još nije!), a nakon toga će na već spomenutom sastanku Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza iznijeti svoj prijedlog.

U našoj anketi, koja se nalazi ispod članka, možete glasati za novog/starog izbornika.