VELIKANI ZADRA

Krešin i Pinin dres sele pod krov 'peke'

24.09.2009 u 10:39

Bionic
Reading

Zadar će 24. listopada ove godine odati počast dvojici najboljih košarkaša u povijesti kluba i zauvijek umiroviti dresove s njihovim brojevima. Bit će to lijepa uvertira u spektakularnu reviju protiv madridskog Reala

Dva kluba, koja su, svaki u svojim okvirima, košarkaške institucije, organizirala su susret za dušu u kojemu će snage odmjeriti veterani iz slavnih vremena.

Pod krov dvorane na Višnjiku, koja je ime dobila po Krešimiru Ćosiću, tom će prigodom biti dignuti dresovi s brojem 10 koji je proslavio Pino Giergia te onaj s brojem 11 koji je nosio Krešo Ćosić. Bit će to prvi slučajevi u povijesti KK Zadar da dresovi odlaze u povijest, a možemo očekivati da će njihov primjer u dogledno vrijeme pratiti Cibona, Split i Šibenka.

Hvalevrijedan događaj dogodit će se u neobičnom terminu. Naime, toga dana prvotimci Zadra igrat će dvoboj regionalne lige na gostovanju kod Širokog. Neobično, u najmanju ruku čudno, no možda se termini još uspiju uskladiti, pa da Zadar na krilima tako lijepog događaja dobije sjajnu uvertiru u neki od svojih službenih domaćih dvoboja. Primjerice, samo sedam dana kasnije pod 'peku' dolazi Partizan.