BELGIJSKA VEZA

Šokirani Rudež otkrio što mu je Teletović poručio iz bolnice

29.01.2015 u 15:02

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaš Damjan Rudež, koji od ove sezone igra za NBA momčad Indiana Pacers, iz prve nam je ruke ispričao što mu je Mirza Teletović poručio iz bolesničke postelje

Podsjetimo, 29-godišnji Teletović odmah je nakon utakmice protiv Clippersa – zbog problema s disanjem i boli u prsima – hitno podvrgnut terapijama u bolnici u Los Angelesu zbog plućne embolije (ugrušak krvi u oba plućna krila!).

'Nazvao sam Mirzu u bolnici i razgovarali smo nekoliko puta otkad mu se to dogodilo. Stvarno mi je nevjerojatno krivo i žao što mu se to dogodilo i moram reći kako sam u prvi tren bio u šoku. Iskreno mu želim brz oporavak, a ne sumnjam kako će se do ljeta potpuno oporaviti. Mirza mi je u telefonskom razgovoru, prije nego što su ga pustili na kućnu njegu, rekao kako mu je puno bolje i kako će početi za dva mjeseca opet trenirati. Kaže da su mu rekli kako će tada moći početi trčkarati. On je stvarno krupna momčina i fizikalac i siguran sam da će pobijediti tu bolest', kazao je za tportal.hr 28-godišnji Rudež koji Teletovića poznaje punih 11 godina.

'Stvarno se dugo poznajemo jer smo kao tinejdžeri u belgijskom Oostendeu zajedno igrali dvije sezone na počecima naše profesionalne karijere i od tada traje naše prijateljstvo. Mirza je velik čovjek i velik igrač i nadam se da će prebrodit ovo teško razdoblje', dodao je Rudež.

Dodajmo kako je nakon nekoliko dana terapije i promatranja Teletović iz bolnice pušten na liječenje koje će nastaviti u svom domu u New Yorku.

'Nakon dijagnoze i obavljenog promatranja ispostavilo se kako je Mirza bolje, a možemo reći i da se više ne primjećuju simptomi bolesti. On je danas pušten na kućnu njegu', kazao je liječnik Michael Farber dodavši kako svi očekuju 'kako će se Mirza potpuno oporaviti.'

Kao primjer Teletoviću može poslužiti i tenisačica Serena Williams koja je prije nekoliko godina imala isti zdravstveni problem i uspjela se vratiti još bolja.