ZAVRŠILA MU SEZONA

Šok za preporođeni Detroit; Jenningsu pukla Ahilova tetiva!

26.01.2015 u 13:21

Bionic
Reading

Glavni arhitekt Detroit Pistonsa Stan Van Gundy zaista nema sreće jer je na polovici sezone ostao bez svog najboljeg igrača, ljevorukog playmakera Brandona Jenningsa

Kako piše portal nbacro.comJennings će zbog ozljede Ahilove tetive van parketa biti sljedećih šest do devet mjeseci. Ovom 25-godišnjaku je puknula Ahilova tetiva u porazu Detroita protiv Milwaukee Bucksa 24. siječnja kada je bio odvezen s terena u kolicima.

Jennings se preporodio nakon odlaska Josha Smitha iz Pistonsa te je u 15 utakmica, u kojima je Detroit upisao 12 pobjeda, prosječno ubacivao 20.1 poen sa 40 posto šuta iza linije za tri poena.

Detroit se trenutačno nalazi na 10. mjestu istočne konferencije s 17 pobjeda i 27 poraza. 8. mjesto trenutačno drži Charlotte s 2 pobjede više. Jenningsova ozljeda je težak udarac nadanjima navijača Pistonsa koji su nakon odlaska Smitha obnovili vjeru za ulaskom u doigravanje.

Njegovo će mjesto na jedinici zauzeti back up D.J. Augustin, solidan razigravač, ali igrač koji nije dovoljno kvalitetan za startnog playmakera u najjačoj ligi svijeta. Detroit će vjerojatno i posegnuti za Spencerom Dinwiddiejem, raizgravačom Detroitove momčadi iz D-Lige koji bi tako mogao pokazati svoju kvalitetu na većoj pozornici.