YUTA KAO TONI

Kakvo priznanje Japancu! Usporedili ga s hrvatskom legendom

24.01.2015 u 10:25

Bionic
Reading

Iako je pred njim još dalek put da postane prava košarkaška zvijezda, 20-godišnji Japanac Yuta Watanade očito 'ima ono nešto' pa se za njega otimaju brojne školske košarkaške momčadi, a i mediji ga već pomno prate

Riječ je o Japancu koji je dosad odigrao tek 16 utakmica za momčad s učilišta George Washington, a koji je i u tom kratkom periodu visinom od 203 centimetra te mekanom, lijevom rukom podsjetio na jednu hrvatsku košarkašku legendu.

'Kad sam vidio ovog mladog košarkaša, prva stvar na koju sam pomislio jest da je to Toni Kukoč', izjavio je Jamie Cosgrove, koji radio kao trener na Trinity Collegeu u Hartfordu. Te je riječi uputio Watanadevom treneru Mikeu Lonerganu komplimentiravši mladom košarkašu, ali i podsjetivši američku javnost na našeg velikana Kukoča, koji je blistao u dresu NBA prvaka Chicago Bullsa.

'Želja mi je jednog dana zaigrati u NBA ligi', rekao je prije nekoliko dana Watanabe.

Naravno, odmah su mnogi košarkaški poznavatelji rekli kako je od NCAA lige do NBA parketa dalek put, te su podsjetili kako je dosad u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta igrao samo jedan Japanac - Yuta Tabuse. Bilo je to u sezoni 2004/5, kada je nosio dres Phoenix Sunsa.