NBA ALL-STAR

Stephen Curry i LeBron James predvode petorke na spektaklu

23.01.2015 u 13:46

Bionic
Reading

Razigravač Golden Statea Stephen Curry i najveća NBA zvijezda LeBron James predvodit će početne postave Zapada i Istoka na All-Star utakmici koja će 15. veljače biti odigrana u Madison Square Gardenu u New Yorku.

NBA fanovi svojim su glasovima odlučili koji će igrači početi tradicionalnu All-Star utakmicu koja će po peti put u povijesti biti odigrana u New Yorku, prvi put nakon 1998. godine kad je Istok pobijedio Zapad (135-114), a Michael Jordan osvojio svoj treći naslov najboljeg igrača dvoboja.

Momčad Istoka, koja je slavila i prošle godine (163:155) u New Orleansu, predvodit će povratnik u Cleveland LeBron James, a pridružit će mu se Carmelo Anthony (New York), Pau Gasol (Chicago), John Wall (Washington) i iznenađujući debitant Kyle Lowry (Toronto) koji je u finišu po broju glasova prestigao veterana Dwyane Wadea (Miami).

Stephen Curry, vođa najbolje momčadi NBA lige Golden State Warriorsa, prikupio je najviše glasova na Zapadu, a u početnoj petorci trebali bi mu se pridružiti Kobe Bryant (LA Lakers), Anthony Davis (New Orleans), Marc Gasol (Memphis) i Blake Griffin (LA Clippers). No, kako je Kobe Bryant u srijedu ozbiljnije ozlijedio rame, moguće je da se neće stići oporaviti do All-Star utakmice. Ukoliko Brynt odluči propustiti okupljanje zvijezda u New Yorku, njegova najvjerojatnija zamjena u početnoj petorci Zapada bit će James Harden (Houston).

Imena preostalih članovi momčadi Istoka i Zapada bit će objavljena 29. siječnja.