SMRT IVKOVIĆA

Srbija još uvijek u šoku: Ne ponovilo se više nikad!

25.11.2014 u 13:25

Bionic
Reading

Nakon što je u petak ubijen navijač Crvene Zvezde Marko Ivković uoči susreta s Galatasarayjem u Istanbulu, stupanj mržnje između huliganskih skupina jedne i druge momčadi došao je na vrhunac pa je i košarkaška Euroliga morala reagirati...

Mladi 25-godišnji navijač smrtno je stradao u sukobima prije košarkaške utakmice srpskog i turskog kluba, a taj je incident trajno narušio odnose navijačkih strana dviju zemalja.

U ponedjeljak je sprovodu Ivkovića pristvovalo više tisuća ljudi, uključujući i velik broj sportaša, navijača, kao i predstavnike Eurolige.

S obzirom da je navijačka mržnja nakon ovog tragičnog incidenta dosegla svoj vrhunac, predsjednik Eurolige Jordi Bertomeu sastao se s predstavnicima Zvezde i Galatasaraya te su zajedno potpisali priopćenje u kojem se osuđuje ovaj čin, izražava sućut obitelji Ivkovića te garantira kako će se učiniti sve kako bi krivci bili pronađeni i kažnjeni, a slično se nikad ne ponovilo.

Euroliga je itekako svjesna da bi u utakmicama turskih sa srpskim, grčkim i ruskim klubovima moglo biti novih ružnih incidenata i čini sve što je moguće da primiri strasti, piše Mondo.rs

Sljedeće utakmice Eurolige počet će minutom šutnje.