NAPOKON IZVJEŠĆE

Repeša sebe smatra krivim za loš plasman na SP-u, ali…

19.11.2014 u 12:35

Bionic
Reading

Dugo se čekalo izvješća izbornika hrvatske košarkaške reprezentacije Jasmina Repeše nakon SP-a koje je ljetos održano u Španjolskoj. Kad se podvuče crta Repeša sebe smatra odgovornim ili bolje rečeno krivim za loš plasman, a hoće li i dalje sjediti na klupi nije poznato

Iako je naša reprezentacija na SP-u ostavila jako loš dojam činjenica je kako bi sve bilo drugačije da su naši košarkaši u osmini finala nadigrali Francusku. Ključna trica Bojana Bogdanovića nije ušla i sav uloženi trud te pobjede nad Argentinom i Portorikom su zaboravljene.

Tako je nakon više od tri sata vijećanja u prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza održana je XI. sjednica Stručnog savjeta za mušku košarku. Kako piše u izvještaju HNS-a na sjednici su uz predsjednika MSS-a gosp. Bojana Matkovića nazočili Željko Pavličević, Jasmin Repeša, Ivan Sunara, Vladimir Vanjak, Boris Jakimenko, zatim glavni tajnik HKS-a Željko Drakšić te instruktor HKS-a Darko Kunce.

Od izvješća svih muških reprezentacija svakako je najzanimljivije bilo ono Jasmina Repeše čija je momčad službeno bila 10. na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj.

Obrazloženje prenosimo u cijelosti:


'Izbornik Jasmin Repeša detaljno je izvijestio članove Stručnog savjeta o tijeku priprema - od početne selekcije igrača sve do odlaska na Svjetsko prvenstvo. Obrazložio je razloge izbora igrača, posebno Olivera Lafayetta kao i zdravstvene razloge Leona Radoševića, odnosno njegove nenazočnosti na pripremama. U Stručni stožer je izabrao dva neiskusna trenera i direktora reprezentacije kojima je to bila prva reprezentativna akcija. Složio se s primjedbama da, ako je donesena odluka da se na prvenstvo vodi mladi vrhunski talent, onda istom treba dati i određenu minutažu.

Nakon iskustva u Sloveniji, zadani ciljevi bili su zadržati odličnu kemiju u momčadi, kao i otići na Svjetsko prvenstvo s dobrim zdravstvenim statusom. Tako je objasnio zašto je četvorci - Bogdanović, Ukić, Tomić, Žorić dozvoljeno da dođu kasnije na pripreme. Upravo je to i rezultiralo njihovim kasnijim dobrim zdravstvenim stanjem. Nakon utakmice s Litvom u Zagrebu, narušen je momčadski duh, što se odrazilo na atmosferu u reprezentaciji tijekom Svjetskog prvenstva.


Osim toga, izbornik je naglasio kako isključivo sebe smatra odgovornim za sve propuste do kojih je došlo tijekom priprema, kao i nastupa na Svjetskom prvenstvu. Zahvalio se Hrvatskom košarkaškom savezu na nikad boljim uvjetima koji su osigurani reprezentaciji - od utakmica i turnira s vrhunskim protivnicima, sve do osiguranja, odličnog smještaja i prijevoza.

Stručni savjet PRIHVATIO je izvješće izbornika Jamina Repeše, rezultat je ocijenio očekivanim. Nije problem izgubiti od europskog prvaka, ali je problem što, osim s Argentinom i Portorikom, Hrvatska druge utakmice NA SP-u nije odigrala na onoj razini koja se nakon prošlog Eurobasketa očekivala od reprezentacije', mišljenja su članovi Stručnog savjeta.