BOGATI ŠPANJOLAC

Za produženje ugovora s Wolvesima dobit će 55 milijuna dolara

01.11.2014 u 12:14

Bionic
Reading

Španjolski košarkaški reprezentativac, 24-godišnji Ricky Rubio, potpisao je produljenje ugovora s Minnesotom za sljedeće četiri godine u kojima će zarađivati gotovo 14 milijuna dolara po sezoni.

Petak je bio posljednji dan u kojem su igrači koji su potpisali prve NBA ugovore 2011. godine mogli potpisati produljenje istih. Rubio je pristao na ugovor koji će mu u četiri godine donijeti 55 milijuna USD, a još milijun dolara može zaraditi kroz stimulacije. Ovim potezom su Timberwolvesi pokazali da je Rubio jedan od igrača na čijoj energiji žele graditi budućnost momčadi, a spriječili su scenarij u kojem bi Rubio na ljeto sljedeće godine postao slobodan pregovarati i s ostalim NBA momčadima.

Takav će status 1. srpnja 2015. imati 23-godišnji krilni igrač prvaka San Antonio Spursa Kawhi Leonard, najkorisniji igrač prošlogodišnjeg finala doigravanja, s obzirom da čelnici kluba nisu bili spremni u ovom trenutku platiti maksimalan iznos za produljenje ugovora.

Spursi su mogli ponuditi Leonardu 90 milijuna USD za pet godina, ali nisu to željeli napraviti prije nego što vide kakav će biti rasplet s mogućim umirovljenjima Tima Duncana i Manua Ginobilija te koji će sve igrači biti dostpuni na tržištu 1. srpnja 2015. Naime, Spursi će i na ljeto imati mogućnost zadržati Leonarda uz iste uvjete koje mu ponudi bilo koja druga NBA momčad.