NBA PREDSEZONA

Poraz Indiane, sedam koševa Rudeža: Još se uvijek privikavam

22.10.2014 u 11:07

Bionic
Reading

Košarkaši Indiane doživjeli su četvrti poraz u NBA predsezoni izgubivši na gostovanju kod Minnesote sa 107:89, a hrvatski reprezentativac Damjan Rudež je za Pacerse ubacio sedam poena.

Rudež je bio jedan od osmorice košarkaša sa značajnijom minutažom. U igri je proveo gotovo 26 minuta gađajući 2-6 za tricu, što su mu bili i jedini šutevi na utakmici, a pogodio je i jedno slobodno bacanje (1-1). Rudež je svom učinku dodao 2 skoka i jednu asistenciju.

U dosadašnjih šest pripremnih utakmica Rudež je za tricu gađao skromnih 5-25 (20 %), ali trener Frank Vogel mu nije zbog toga uskraćivao minute u igri.

'Mnogi od tih šuteva su bili dobri, ali lopta bi izlazila iz obruča, što mi se dosta često događalo. Najvažnije je da ostanem miran, usredotočen i da vjerujem u sebe. Dok god me trener drži na parketu, znači da mi vjeruje, a vjeruju mi i suigrači. Meni ne preostaje ništa drugo nego da nastavim šutirati', rekao je Rudež u razgovoru za službeni internetski portal Indiana Pacersa.

'Pokušavam iz dana u dan naučiti što više i još se uvijek privikavam. Nije lako igrati. Svi su brzi, skaču visoko, brzo trče, svi su snažni i na to se trebam adaptirati. Nema tu puno filozofije. I dalje ću raditi na svom šutu kao lud, nastaviti vjerovati u sebe i šutirati', dodao je Rudež.


Strijelce Pacersa protiv Minnesote predvodili su Donald Sloan sa 19 i Chris Copeland sa 17 poena, dok su u domaćoj momčadi najbolji bili Anthony Bennett sa 17 i Ricky Rubio sa 16 koševa.

Nova zabrinjavajuća vijest za momčad Franka Vogela je ozljeda koljena razigravača Georgea Hilla, koji je nastradao u sudaru s Rubiom, nakon čega se više nije vraćao na parket.

Indiana će u četvrtak, 23. listopada, u Charlotteu odigrati posljednju pripremnu utakmicu uoči nove NBA sezone, koja će za Pacerse započeti 29. listopada, kad će ugostiti Philadelphiju.